Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Usikker i skolen

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg er selv MEGA nervøs i timerne. Jeg tør ikke række hånden op, fordi hvis jeg siger noget forkert er jeg bange for at folk synes jeg er mærkelig eller dum. Jeg begyndte også at cutte pga af det. Jeg er lige startet i 8. klasse, og jeg går bare at vente på at fejle når jeg skal have min første karakter.

Vær dag prøver jeg at skubbe mig selv lidt. Jeg rækker hånden op, mest på de spørgsmål jeg er 100% sikker på, men nogle gange kæmper jeg virkelig for at række min finger op på de spørgsmål jeg ikke er helt sikker på. Hvis det ikke er rigtigt sidder jeg og niver mig selv i håndledet og tænker ” du er mega dum, ingen tror på dig, du kan ikke engang tro på dig selv!”

Når jeg så kommer hjem er jeg lykkelig fordi jeg gjorde det. Jeg render rundt med det største smil på læberne, og så skriver jeg på et lille stykke papir hvor glad jeg var. Så putter jeg det ned i mit penalhus, så næste gang jeg ikke tør at række hånden op og svare på et spørgsmål jeg ikke er sikker på, kigger jeg på det lille stykke papir. Det hjælper virkelig meget med at læse det. Så får jeg lidt mere mod og rækker hånden op (næsten) hele tiden.

Jeg ved ikke om det er at række hånden op du også er lidt bange for, Men hvis det er, giver jeg min computer et kæmpe kram fra mig til dig, og siger at du er langt fra alene!<3
held og lykke jeg håber mit råd kan hjælpe

  • hende der ikke kan tro på sig selv, Pige, 14 år

Hej!
Her efter sommerferien er jeg kommet i 9 klasse. Det er super fedt, men jeg er også begyndt at tvivle på mig selv og blive rigtig usikker. Dette skyldes også meget, at jeg er mega perfektionistisk og heler ikke vil skuffe mig selv og alle andre. Mit råd til dig er at prøve at tage et mål af gangen. (Det har jeg selv prøvet, og det hjælper mig rigtigt meget) Måske kan du i næste engelsktime prøve, at tale lidt mere end du plejer?
Jeg håber, at du finder en måde der kan hjælpe dig, og HUSK at dine lærere kun er der for at hjælpe dig og ikke for at gøre dig nervøs . Tag en dyb indånding du skal nok klare det!

  • Marie, Pige, 15 år

Mine råd er:
Tænk på at der sikkert sidder en person i din klasse, som er dårligere end dig. Det kan du bruge, som en lille skub. Hvis den her person fra din klasse rækker hånden op, og kludre lidt i det, skal du egentlig bare se det, som noget godt for dig. Så kan du tænke, at du faktisk er ret god, og så får du en bedre selvtillid.

Du kunne også sætte dig nogle mål.
f.eks at du SKAL række hånden op 1 gang i hver time, og så kan du rykke det til 2 gange, hvis du er klar til det.

Det var mine råd, da jeg også selv er ret usikker.

  • Anonym, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat