Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Standpunkt

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej
Det bedste råd er, tag fat i dine lærer i de forskellige fag du synes du fortjener mere. Så spørg hvordan det kan være, du kun har fået f.eks. 7 I Samfundsfag.

For lærerne kan godt ændre ens standpunkt karakterer, hvis man kommer med nogle gode argumenter. Men de skal dog være ret gode, før de gøre det.

Men mener standpunkt karakter, er den karakter lærerne giver som en pejle mærke i forhold til at kunne klare eksamen i de forskellige fag – så det kan godt være de måske ikke synes, du kan præstere de enkelte fag til 10 eller 12 tal.
(men ik’ hæng mig på, hvis det med standpunkt karakter ikke passer for er nemlig ikke sikker)

Men tag fat i dine lærer, og spørg hvorfor – det den eneste mulighed.

Vh C

  • C, 18 år

Karektere på din standpunkts er typisk ikke den fulde karakter som din lærer giver dig. Men kan dels få 7 i dansk den ene gang også få 10 senere hen.

Hvis dette ikke er tilfældet så snak med din lærer og spørg hvad du kan gøre bedre eller sige du selv fortjener en bedre karakter

Ved ikke om dette hjælper, men typisk bruger man ikke sine standpunkts karakter ud over at komme videre efter gymnasiet, og der skal man typisk kun have 4 – 7 eller der over i gennemsnit

Du må have en god dag

  • Sch, Dreng, 16 år

Du skal huske på din standpunkt er guidene i første omgang, det er kun dem du får 2. gang om året der viser din reelle præstation for året.

Ville personligt selv tage en snak med din lærer og hører hvad hans/hendes argument er får at kunne have en åben debat, det er svært bare at skifte en lærers mening hvis du ikke lader dig forstå deres ord også..

Men du skal ikke være bange for dine karaktere er “dårlige” jeg gik ud af 9. med et snit på 3,4 i standpunkt fordi jeg selv var super demotiveret, og jeg fik ikke talt med min lærer om tingene, fordi jeg kunne godt det vi lavede, gad bare ikke melde mig ind i timen – og jeg kom ind på gymnasiet fordi jeg havde fine karaktere i eksamen (9,2 snit).

Det skal ikke tages som at du ikke skal lave noget, du skal stadig følge med og lave dine ting som du plejer, hvilket jeg kan forstå du også gør med dine fine karaktere.

Så få du snakket med din lærer som en åben debat, prøv at forstå deres ord og eventuelt lav nogle “aftaler” med dem, som fx at du byder ind x antal gange i timen, det gjorde jeg i 1g efter mine karaktere og så steg mit gennemsnit også.

Håber det kunne bruges, og held og lykke med karakterene!😊

  • Laust, Dreng, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat