Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Social

Hej.

Jeg er en pige på 13 år som er virkelig genert,

altså VIRKELIG.

Jeg har rigtig svært ved at snakke med andre

fx. Bare mine klassekammerater er et problem.

Det er svært for mig at starte en samtale

eller bare det med, hvad man skal snakke om?

Hvis jeg har en samtale med en

er det for det meste sådan

at de spørger om noget, jeg svare, og så er der stille.

Jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre

for at blive bedere til at snakke?

Hvis man kan sige det sådan.

Håber nogle kan hjælpe!

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 13 år
Mit råd hvis du skulle starte en samtale op kunne være vis de fx spurgte om hvad du fik til morgenmad kunne du svare og spørge dem om det samme
Jeg førstår godt det kan være MEGEt svært jeg har haft det på samme måde
Det vigtigste er at du prøver at være dig selv det er klart den nemmeste vej
Hvis du har nogen du er mest tæt ved så prøv bare at være der hvis det er så skal det hele nok gå
Jeg håber du kunne bruge det til noget

  • Anonym, Pige, 12 år

Jeg har haft det på samme måde.
Jeg startede med at prøve at skrive til folk fra klassen og spørge om de ville lave et eller andet som at se en film, drikke en kop te, tage ud at spise eller bare snakke sammen alene det gjorde jeg rigtig meget og det hjalp rigtig meget. Måske prøve at lave lidt dybere sammentaler end bare “må jeg låne et viskelæder” måske snakke om noget du godt kan lide. Hvis det er svært for dig at starte sammentaler kunne du måske bare starte med at skrive til venner på sms og spørge hvordan det går eller hvordan de har det, at skrive er jo trods alt noget andet end at stå foran personen og snakke.

Håber jeg var til hjælp!

Luca, 14 år.

  • Luca, Dreng, 16 år

Hej

Da jeg var 13 fik jeg af vide at jeg havde social angst. Havde det samme problem alså det var svært at tale til folk end da nogle af min venner jeg næsten havde kendt hele livet så kender det godt.

Jeg startet til psykolog det hjælp mig ik særligt meget men så startet jeg på et center med andre folk med social angst og i starten var det svært at tale med dem men det hele blev bare meget letter.

Nu er jeg 16 år er stadigvæk genert når jeg måder fremmed, men alså slet ikke på samme måde , men taler med alle i min klasse og har fået mange flere venner.

  • Hjælper hvor jeg kan ❤️❤️, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat