Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skole

Hej jeg er en pige på 12 år

Jeg skal starte i 7 klasse efter sommerferien og jeg har det okay med det

men ville hører om nogen havde nogen råd og tips til følge ekstra godt med

for lidt bagud med timerne og i sær engelsk

da jeg ikke er så god til nye sprog og mister hurtig koncentrationen

nogen der har godt råd

VH pige på 12 år

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej 12. årige pige.

Først vil jeg lige sige, at det er helt okay man laver fejl. Det gør alle, også selvom de ikke vil indrømme det.
Jeg går selv i gymnasiet og er lige startet i 2.g, hvilket jeg synes er hårdt og min motivation er helt i bund. Når jeg laver/læser lektier, plejer jeg at sætte mig nogle mål, eksempelvis at nu læser jeg det her kapitel og bagefter kan jeg lige tage en pause, med min telefon eller andet.

Du skriver du har svært ved nye sprog og at du ikke er så god til engelsk. En god ide er, at øve sig. Du kan med fordel hente appen, DuoLingo. Den bruge jeg til tysk, og den er rigtig god. Jeg ved ikke hvordan jeres lærer gør, men dengang jeg gik i 7.klasse, fik vi gloser vi skulle øve os på. Få dem øvet, og brug eventuelt mit råd fra før, om en belønning når du har skrevet og øvet dine gloser.

Jeg håber du får et godt år. Og husk, karakterer er ikke alt og det definerer ikke en som person. Hvis i altså får karakterer.

  • :), Pige, 18 år

I forhold til engelsk, er det bedste råd jeg kan give dig: Se engelske YouTube videoer, film og serier. Spil engelske spil, eller læs engelske bøger. Bare prøv at putte det engelske sprog ind i din hverdag. Så længe du forstår handlingen i de engelske film/videoer er det underholdende nok. Du kommer sikkert til at finde dig selv google hvad et ord betyder på dansk, hvis du finder et ord som gør handlingen svær at forstå.
De fag du har svært ved, kan du tage noter til. Så bliver det nemmere at huske de forskellige emner. fx hvis du har svært ved historie, er det altid nemmere at huske teksten med noter. Det kan du gøre i alle fag, hvis du har svært ved dem.

  • Personen uden personlighed, Pige, 16 år

Angående engelsk så kan det hjælpe at se en masse engelske videoer. Det kan være på youtube eller netflix. Ellers så lyt med i timerne, skriv noter hvis nødvendigt og ræk hånden op en masse (Ogs selvom svaret måske ikke er rigtigt) 🙂

  • Rodrickssimp, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat