Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sindssygt bange for lejertur

Når jeg er i skole går alle og snakker om lejertur
og hvor meget de glæder sig til det

mens jeg bare går og tænker
gid det aldrig skulle ske

jeg ved der er en mere i min klasse der også har det sådan
men ved bare ikke hvordan jeg skal spørge om
hvad jeg skal gøre

-hvad synes i jeg skal gøre??-

Dreng, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej:)
Jeg har haft det præcis på samme måde.
Jeg ved ikke hvor mange gange jeg er brudt helt sammen omkring tanken med lejerskole fordi jeg bare ikke kan lide at sove ude. Men hvor er det dejligt at høre at du ikke er den eneste. På min første lejrskole havde jeg snakket med min lære omkring det så hun vidste at jeg havde det lidt svært og at jeg altid kunne kommer til hende hvis der var noget. Jeg havde også en ven ligesom din som heller ikke kunne lide det. Vi aftalte at vi ville være der for hinanden og at vi delte seng og var tæt på hinanden så vi kunne føle os trykke sammen. Bare tanken om at der var en ved min side som jeg kunne regne med og vidste at hun havde det ligesom mig var meget betrykende. Det hjalp rigtig meget at have vennerne og bare kast dig ud i det. Ja det lyder svært og jeg er stadig MEGA bange for lejreskole, men når man først kommer ud i det er det en fest. Du er jo ikke helt alene og hvad er det værste der kan ske ved at prøve. Vi er jo alle nød til at udfordre os på et tidspunkt ellers vil vi altid være bange 🙂

  • anonym, Pige, 14 år

Hej!
Jeg kan godt huske, at jeg for lidt mere end et år siden skulle på lejrtur med en ny klasse, hvor jeg slet ikke kendte nogle. Jeg havde det meget dårligt over det, og jeg var bange for hvad der eventuelt kunne komme til at ske. Jeg fik hele tiden tanker som ”Hvad nu hvis hun gjorde det” Og ”Hvad nu hvis det skete?” De her tanker får jeg når jeg er nervøs over en ny situation, og det kan være at du måske også får dem? Hvis du gør, kan jeg fortælle dig at det bedste bare er at ignorere dem. De er der, fordi du er bekymret, og det er helt normalt. Men du skal huske at du ofte bare kan komme til at overdrive med de scenarier du forestiller dig. Jeg valgte sidst at tage med, og selvom jeg havde det dårligt over det i starten, så endte det faktisk med at blive en rigtig sjov tur.

Jeg synes at du skal tale med dine forældre om hvorfor du ikke gider at tage med, også kan de prøve at finde løsninger på det problem du har.
MVH

  • Anonym, Pige, 15 år

det jeg vil gøre er at komme der ud og spørge en lære at du må komme hjem om aften og sove.

  • thomas, Dreng, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat