Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Praktik ideer

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Du har mange år tilbage før du skal tage den endelige beslutning om hvad du vil arbejde med, men find dine 3 bedste bud og skriv en for/imod liste.

  • Anonym, 16 år

Hej
Forstår dig 100% – Var skam også ret lost i starten, da man skal vælge noget man også kan lide og er interesseret i ellers bliver det nogle lange dage.

i 8. Klasse bad jeg min u-vejleder om hjælp, da jeg ikke helt vidste hvad jeg vil og hvem jeg skulle kontakte hvis jeg selv fandt et sted. Min u-vejleder fandt en bager, det tog jeg så da jeg elsker at bage. Men en uge enden gik det konkurs, så jeg kom i praktik i en børnehave.
– I den børnehave syntes jeg ikke, jeg fik lov til at gøre ret meget. Andet end at kun være et par ekstra øjne, og være den der legede med børne. Når de voksne ikke kunne. Overordnet var det ikke en særlig god oplevelse, det var slet ikke børenes skyld. De var så søde osv, men det var mere den måde de voksne behandlede mig på.

I 9. Klasse tog jeg kontakt til min gamle børnehave, for at kunne komme i praktik der. Da det var altid min plan, at i 9. Klasse var det i min gamle børnehave jeg skulle i praktik hos. Det kom jeg så også
– Her var det en helt anden oplevelse, her fik jeg lov til mere. Jeg var ligesom en af de ansatte, i den uge jeg var praktik og ikke kun en praktikant. Fik stort set lov til næsten alt, der var nogle enkelte ting som fx. nogen samtaler og ligne.
Det var en pisse god uge, alt var godt. Den sidste dag, blev der også sunget for mig samt fik en gave og en hilsen med på vejen.

Du kan jo høre, har været i praktik i to forskellige børnehave. Og oplevelserne har været vidt forskellige – Det en smule svært at sige hvor man får den bedste oplevelse. Men et råd jeg vil give dig er, hvis du vælger en børnehave. Så nok vælge en, hvor du kender nogen ansatte, nogen børn eller begge dele. Da det kan gøre en forskel, for den børnehave jeg var i praktik i 8. Klasse kendte jeg slet ikke nogen. Mens den i 9. Klasse var det den børnehave jeg selv gik i , samt kendte nogen ansatte og nogen børn.

Håber du finder ud af det – held og lykke
Kh C

  • Fra C, Pige, 16 år

Hejsa!

jeg har også selv lige været i praktik og det var så fedt! Du skal finde noget der interreser dig og noget som du tror vil blive sjovt. Hvis du vil i praktik med noget omkring børn så er det en god ide at søge i god tid. Personligt var jeg i praktik på en skole og i en 3. klasse og jeg var også i praktik på min mors arbejde. Alt hvad du kommer i praktik som skal nok blive sjovt så længe du har et positivt mindset. Faktisk var der en fra min klasse der var i praktik i et cirkus hvis du kunne tænke dig det 🙂

Held og lykke!

  • Rodrickssimp, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat