Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

ORDBLIND

Hej, jeg er en 13 årig pige.

jeg vil sygt gerne være advokat men,

min lærervikar siger at det ikke kan lade sig gøre

fordi jeg er ordblind.

en af mine venner vil også gerne være advokat med mig,

men hun sygt god til alt det der læse pis.

Passer det min vikar siger?

Jeg er ikke svært ordblind

og træner sygt meget for at kunne alt det er læse/skrive pis.

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

du skal ikke lytte til hvad din vikar siger om hvad du kan og ikke kan. der er mange succesfulde folk der også er ordblinde. selvfølgelig kan du blive advokat, du skal bare tro på dig selv og arbejde hårdt for det 🙂

  • Anonym, 13 år

Hej der
Jeg synes, at det er vildt godt, at du i en så ung alder har en idé om, hvad du vil! Og du kæmper tydeligvis, for at få din drøm opfyldt.
Jeg tror sagtens, du kan blive advokat, selvom du er ordblind. Min bror er også ordblind, så derfor har han en masse hjælpemidler, som gør at han kan scanne tingene ind på sin computer, så de bliver læst op og sådan. Dem kan du vel også bruge.
Hvis du tænker over det, så er det jo også bare en vikar. Han/Hun kender dig ikke personligt, så han/hun kan ikke have ret, når de ikke ved, hvor meget du vil det her.
Jeg håber mine svar hjalp, held og lykke!
Kærlig Hilsen T

  • T, Pige, 16 år

Som ordblind kan man lige hvad man vil, der er ordblind der at skrevet bøger og alt muligt andet som man ikke skulle tro. Du skriver også at du ikke er svært ordblind og øver dig meget så du skal nok blive en god advokat. Du skal ikke tage dig af at din vikar siger sådan noget men hvis det virkelig går dig på så kan du jo sige det til din lærer eller dine forældre. For så kan det godt være at hun/han får en lærestreg ikke på den dårlige måde. Ps er selv næsten ordblind altså i testen var jeg 1 fra at været ordblind

  • benven, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat