Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ny start

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej.
Jeg er lige gået ud af 10 klasse, så jeg ved hvordan du har det.
Jeg forstår godt du er hamrende nervøs og genert. Det var jeg også. Men det kommer af sig selv. Der kommer automatisk nye indtryk på dig, du bliver ældre og lære en hel ny klasse at kende. Tag det som det kommer. Ik pres dig selv, men udfordr dig selv. Tænk altid på det positive, så skal det hele nok gå!

  • F, Pige, 16 år

Tag et skridt af gangen, vis mere og mere af den ikke generte side du har. Det gjorde jeg og det hjalp. Hvis man prøver lidt af gangen, kan du til sidst ikke huske du var genert.
Hvis du går langsomt frem og tager små skridt, opdager andre det heller ikke. Og hvis du gør det og det går galt ryger du bare et skridt tilbage, og når du ved hvad du skal, tager du hurtigt det skridt frem igen.
Hilsen Anonym hjælper.

  • Anonym hjælper, Pige, 13 år

Hej
Synes bare du skal prøve at være dig selv, og ikke tænke på hvad andre synes. Hvil i dig selv og stol på dig selv. Det hjæper også nogle gange hvis man laver noget sport inden man tager i skol (jeg går i fitness). Så går man mere energi og overskud
Hilsen Mig😊

  • Mig, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat