Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ordblind..

Hej bb!

Jeg er ordblind.

Det har jeg værd sigen 4klasse.

Nogen for min klasse laver sjov med det det.

Jeg prøve bare at hop med på det vis det er en joke.

Det kan også være sjov

men nogen gane kan den ( joken ) være mange ond.

Jeg er ikke mange ordblind men det er der.

Hvad skal jeg gøre når min klasse siger

de dumme jokes med at være ordblind?

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hey smukke. Jeg er også ordblind så ved hvordan det er. Jeg ved godt det er meget svært men bare at ignorere dem ærligt. Som ordblind skal man være stolt over at man stadig kan gå i skole og hele ens skolegang skal nok gå.

  • Jeg er her for dig, Pige, 16 år

Hey jeg er ose ordblind det kan være meget svært nogle gange men lad være med at lytte til dem du kan ogse sige det til en lære eller Mor/Far❤️

  • Ordblind ❤️, Pige, 11 år

Det her brev bliver lidt langt undskyld på forhånd men der er meget jeg vil skrive nå for ikke at gøre det meget længer skal jeg nok bare igang. Jeg er selv ordblind og ved godt hvor møg irritererne det kan være når folk laver dumme eller onde jokes med ordblindhed for som du selv skriver Lan det nogen gange været sjovt men den ( joken) kan virkelig også gå over grænsen det beste su kan gøre tror jeg er at lade det gå ind at det ene ører og ud af det andet og det kan være mega svært du kan også prøve at lade dem der laver jokes med det vide hvornår det er for meget ved at du siger stop det synes jeg faktisk ikke var særlig sjovt og selvom de bare sige det er bare fir sjov så kan du stadig sige det ved jeg godt men jeg synes ikke det er sjovt for jeg føler det er mig i laver grin med og det gør mig ked af det og går over min grænse hvis det ikke hjælper kan du spørger din klasselærer eller en anden lærer du godt kan lide og som du tror du kan overtale til om ikke kan tage en snak om ordblindhed, ander skole udfordringer og hvornår det går fra en sjov joke til at det går over grænsen igen det er mega provokerende at man også skal kæmpe med onde jokes når man allerede kæmper med stavning/ læsning men jeg synes det er vigtigt at se det som en styrke tænk du og alle andet ordblinde kan gå i skole og gennemfør hele skolegangen selv om der er modstand som er svært at gøre noget ved fordi man ikke kan blive behandlet for ordblindhed og oven i det lære man også at kæmpe bedere undskyld det her brev blev lidt langt ved det er træls når man er ordblind jeg havde bare brug for at komme med flere løsninger til hvad du kan gøre og give dig lid selvtillid ps prøv at finde ud af hvilke hjælpemidler der er til dig og øv dig i at bruge dem så du er fuldstændig tryg ved at bruge dem når du når til at skulle til 9. Klasses afslutnings prøve jeg fandt først ud af jeg var ordblind i midten af 8. Og var derfor ikke så tryg ved de hjælpemidler jeg havde til rådighed

  • Den ordblinde pige, Pige, 19 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat