Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kpop

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej
Har selv været i det dilemma og jeg siger en ting: IK´STOP MED AT LYTTE TIL KPOP.

Bare fordi nogle idioter (undskyld jeg siger idioter) synes det dumt, skal det slet ikke afholde dig fra at være fan af kpop det samme med din lillesøster – Forstår virkelig heller ikke, hvad de synes der er dumt ved kpop. For det giver ingen mening, kpop er jo ligesom bare alle de andre musik genrer. Det er bare koreansk musik, og ikke andet.

Synes virkelig du burde spørge dem om hvorfor de synes det dumt, da jeg virkelig ikke kan se det – Man kan virkelig forbedre sit engelsk, grundet man skal have oversat koreansk så man forstår det. Og der bliver jo ikke lige oversat til dansk. Udover det kan man også få lært et nyt sprog som i dette tilfælde koreansk. Samt få lært om et andet lands kulture, historie osv.
At lytte til et andets lands musik og blive fan af det, giver et rig mulighed for at få lært en anden kultur samt historie, samfundsmæssige tendenser osv.

Min mor siger bare jeg er skøre, da jeg lytter meget til kpop, ser thailandske serier osv. Jeg er generelt bare meget ind til de forskellige asiatiske kulture. Da det vildt spænde – Men hun siger ikke andet da
– 1. Hun kan se jeg er glad for det, og hun vil bare se mig glad.
– 2. Hun kan se at jeg kan forbedre mit engelsk, samt lære et nyt sprog, deres kultur, historie osv.

Må også indrømme, har da også pakket det lidt væk i starten da jeg blev kpop fan. Da mange synes det var dumt osv. Især i 2015 hvor næsten ingen i den danske befolkning snakkede meget om kpop eller ikke en gang vidste hvad det var. Men på et tidspunkt blev det for meget, at jeg skulle pakke ting jeg kunne lide ind. Bare fordi andre ikke kunne lide det, det simpelthen for dumt og livet er forkort til det – Og nu er jeg bare åben over at jeg er kpop fan, så må folk vælge mig fra bare fordi jeg kan lide det. Snakker slet heller ikke om det hele tiden.

Pls lov mig ikke at du pakker det ind, fordi andre synes det dumt at være fan af kpop. Man skal ikke pakke ting ind man kan lide!!!

You go girl!!! – håber det her hjalp – held og lykke 💞
Kh C (en kæmpe kpop fan)

  • Fra C, Pige, 16 år

Hej pige
Vi er alle forskellige både med tøj, personlighed og en hel masse andet, ingen er ens.
Sådan er det også med din musik smag. Nu ved jeg ikke hvad din far eller klassekammerater hører men du skal vide at du ikke er ikke mærkelig fordi at du lytter til noget andet musik end dem. Nogle kan lide rap andre kan lide pop nogen kan reggae og nogen andre kan lide noget helt tredje, sådan er det bare. Ville det ikke også være lidt kedeligt hvis vi alle lyttede til det samme, så ville der jo slet ikke findes musik, det er nemlig også det der går musik så fantastisk syntes jeg. Ej men lige meget hvad det var så syntes ikke at nogen skal fortælle dig hvad der er rigtig og forkert at gøre. Følg din egen indre stemme så skal det hele nok gå.
Jeg håber at jeg kunne hjælpe
Hav det rigtig godt
Hilsen en Billie eilish fan

  • Julia, Pige, 15 år

Han siger det er dumt pga min lillesøster ikke kan forstå det.

Men jeg har lært meget engelsk af det pga du kan sætte undertekster på på engelsk. Men det ved de ikke.

Min lillesøster ser også noget på yt som hun ikke skulle se. Min far har slettet vildt mange videoer på hendes yt pga det og min mor med.

Hilsen pigen der skrev brevet.

  • Pigen der skrev brevet., Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat