Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Karakterer

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

jeg skal i 8. efter sommerferien og jeg forstår dig godt. det eneste man kan tænke på når man hører ordene karakter er: er jeg nu god nok? lever jeg op til forentningerne? kunne jeg have gjort det bedere? og det eneste folk siger er det bare er et tal, som ikke dømmer dig. Men nej ikke for mig og måske heller ikke for dig. fordi man føler man bliver dømt, og det er fkn svært, men vi må tage det som det kommer.

  • migg, Pige, 13 år

Hej

Jeg skal op i 3.g på gymnasiet, efter sommerferien.

Karakterer er ikke alt. Ikke tænk så meget over dem, især ikke i 8. klasse. De betyder stort set ingenting, og hvis du bare sørger for at lave lektier, og være aktiv i timerne skal det nok gå.

Held og lykke

  • ikke dit rigtige navn eller email, Hulk, 17 år

Jeg skal til og starte i niende og sidste år havde jeg det samme problem for jeg tænkte også meget over karaktererne, men jeg er begyndt at sige til mig selv at jeg vil nå et bestemt mål og prøve at udføre det. Såsom: et gennemsnit over 7 eller mundtligekarakter skal blive bedre.
Det har hjulpet mig mere for i nogle af fagene er jeg rykket op i mundtlig og det gav mig mere selvtillid og tilfredsstillelse.

Og det med stræber, de andre kan bare snakke, for du kan være ligeglad, det er dig selv der bestemmer over dig selv, jeg kan selv huske at blive kaldt det, men bare husk at være dig selv, det er nok det bedste råd:)

  • Anna, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat