Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvordan er det at skifte skole?

Halløjsa.

Jeg skal snart skifte skole, og vil egentligt bare høre hvordan det foregår,
og bare i det hele taget hvordan det er at skifte skole.

Håber der er nogle der har skiftet skole før,
og kan fortælle hvordan det foregår. 🙂

Knus fra mig

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Jeg har skiftet skole en gang. Jeg var glad for min nye skole allerede den første dag, og selv om jeg var nervøs var der ikke noget at bekymre sig om.

Det foregik ved at jeg fik nogen billeder af mine nye klassekammerater hvor der også stod hvad de hed. En uge før havde jeg mødtes med min nye klasselære.

På min første dag var der massere der gerne ville sige Hej til mig og der var en hel gruppe der holdet mig med selskab i frikvartererne. Jeg fandt derefter nogen tætte venner som jeg stadigvæk er sammen med også selvom det efterhånden er lang tid siden jeg flyttede skole.

Jeg var hurtigt glad for min nye skole og den er bedre end jeg kunne have drømt om(det var en helt vildt dårlig skole jeg gik på før)

En af de vigtigste ting at huske er at være sig selv.

  • Anonym, Pige, 13 år

Hej kender det ret godt nu hvor jeg har skiftet skole en gang og jeg skal faktisk skifte skole i næste uge. Jeg synes bare du skal springe dig ud i det det er lidt svært i begyndelsen man føler ikke tilpas men efter hånden bliver du en del af klassen og de glemmer helt at du ikke har gået der hele tiden. Det er altid lidt spænde .

  • Pige, Pige, 13 år

Jeg har næsten lige skiftet skole, og jeg var ret nervøs. Nu har jeg opdaget, at efter min mening, er det slet ikke farligt eller forfærdeligt. Folk er virkelig søde og vil det bedste for én. Du skal bare ikke have for høje forventninger. Jeg tænkte at når jeg skiftede skole, ville det hele blive bedre. Det gjorde det også, men jeg har jo stadig ikke fået bedste veninder endnu, og jeg har gået der i 2 måneder.
Så det vigtigste er, at du skal være dig selv! Så kommer resten senere.

  • Anonym, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat