Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Gymnasiet/uddannelse?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hvis du godt kan lidt sprog, kunst osv. kunne det passe godt på dig at tage en STX. Det er den “almindelige” studentereksamen, som folk plejer at kalde den. Der har man mere “dannende” fag, altså flere fag hvor man får generel viden, og viden om livet osv. Det er vist også den eneste gymnasieuddannelse, hvis man kan få musik. HTX er den tekniske, så hvis du ikke er vild med fysik-kemi, matematik osv, er det nok ikke så godt at tage derhen. HHX, er meget handelsagtig, og er også meget med matematik, så det er nok heller ikke så godt. På HHX og HTX kan man ikke få musik. I forhold til hvilket specifikt gymnasie, så kommer det an på hvor du bor henne. Du kan tage rundt og besøg de forskellige gymnasier – du kan bare ringe og spørge om du må komme og kigge.
Håber du finder ud af det!

  • Anonym, Pige, 15 år

Søde du!
Faktisk så har jeg selv autisme, og jeg har valgt tiendeklasse her efter ferien. Du er i din fulde ret til at være i tvivl. Det er også svært. Men husk der er maaaaaange muligheder. Du kan jo eventuelt også snuppe et år mere i tiendeklasse, hvis det er det, som du har behov for.

HUSK at følg dit hjerte og gør det, som gør DIG glad

  • Frederikke, Pige, 16 år

Halløj

Det er et enormt svært valg man pludselig skal tage i 9.klasse. Man er gennem folkeskolen blevet proppet med informationer om uddannelser og man føler at bliver lagt et stort press på en. Du skal tage gymnasiet, hvis det er det, du har lyst til. Du skal ikke føle dig forpligtet til at tage en bestemt retning, hvis andre siger det. Hvis du på et tidspunkt fortryder dit valg, så er der mulighed for at droppe ud og starte på en ny. Det gør mange faktisk.

Jeg går i 2.g på en STX. Jeg vidste jeg ville på gymnasium, men anede ikke hvilken retning jeg skulle have. Derfor er det rart at man har et grundforløb til at afprøve de forskellige fag. Når du vælger gymnasiet skal du også huske at lektier og afleveringer fylder enormt meget i din hverdag og det til tider kan være en kamp. Det er noget vi alle bøvler enormt meget med.

Du skriver du er mindre fan af de naturvidenskabelige fag og matematik. Derfor vil STX passe bedre, da de har kunstneriske fag som musik og sproglige fag.
Det gode ved en STX er at man ikke kun kan vælge naturfaglige eller samfundsfaglige retninger. Der er mere at vælge mellem. Det var årsagen til at jeg valgte STX.

Held og lykke med det!!

  • Anonym, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat