Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Frygter gymasiet

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej

Jeg starter i 2.g efter sommerferien, og jeg kan sagtens huske hvordan det var første dag. Jeg var meget bekymret for om jeg ville passe indog om der overhovedet var nogen jeg kunne tale med. Det var der heldigvis, en masse faktisk.
Du er helt sikkert ikke den eneste, som er nervøs, både for det sociale og faglige.

Det bedste du kan gøre for dig selv, i undervisningen, er at være nysgerring og engageret. Så skal det hele nok gå! Det er lige meget, hvilket niveau du er på i de forskellige fag. Bare du prøver! Og hvis du føler at du har brug for hjælp til noget, så søg hjælp. Det er så vigtigt at have nogen at tale med, det kan være en ven, lærer eller studievejleder. Og ja, der kommer til at være nogle perioder med mange afleveringer og lektier, men du skal nok komme igennem det!!!

Den første dag kan godt være lidt akavet, især hvis du ikke kender nogen i forvejen, og sådan er det for alle. Hvis du ikke ved hvor du skal gå hen, så kan du måske tage et spil kort med, og spørge om der er nogen, som vil spille i pausen. Eller om der er nogen, som vil spise frokost sammen.

Håber det hjalp
Hilsen

  • Pigen som snart starter i 2.g, Pige, 17 år

Hey, skal først på gym næste år, men jeg har boet i USA i 3 år, og det kan man vel godt lidt sammenligne med det at starte på gym, da det er helt anderledes fra (dansk) folkeskole. I hvert fald, ja det er mega akavet den første uges tid, og du har helt sikkert svært ved at finde rundt, forstå “reglerne” osv. Men alle har det ligesom dig! Og du starter samtidig med alle andre, så alle er i samme båd. Så bare prøv, gem dig ikke væk, sid ikke i hjørnet med din telefon, sid ikke og spil i timen. Og du skal være forberedt på at det starter ud som en ubehagelig oplevelse. Sådan er det bare, det bliver helt sikkert bedere!

  • Ama, Pige, 14 år

Hejsa
Jeg er selv lige blevet student, og jeg havde specielt venne-bekymringen, inden jeg startede på gym.

Hvad der kunne have hjulpet mig til at starte med, vil jeg nu fortælle dig.
ALLE har det sådan. Selv de mest populære, der kender helt vildt mange, er nervøse for at falde udenfor. Jeg selv snakkede med nogen de første måneder, som jeg ikke forblev venner med efter vi kom i nye klasser, men jeg kender dem stadig, og du ved, smiler til dem på gangen og sådan. Så længe du ikke låser dig fast på venskaber, men fortsætter med at lytte til sig selv. Man ændrer sig meget over de tre år, og de gør alle andre også, så man vokser hurtigt fra hinanden og begynder at snakke mere med andre i stedet for.

Jeg drikker ikke og har aldrig været med til fester på gym. Jeg er har aldrig været populær, men jeg har alligevel fået fantastiske venner. Et godt råd: smil til folk. De fleste kommer til at savne tryghed det første stykke tid, så er det dejligt når nogen smiler. Indirekte siger man lidt “jeg synes også det her er svært og anderledes, men vi skal nok klare det”.

Angående det faglige tror jeg, du vil opleve, at det ikke er et problem. Alle kommer fra forskellige steder, og niveauet er meget roligt i grundforløbet, fordi formålet netop er at have alle med.

Jeg håber, at alt kommer til at gå dig godt.
Husk, det er kun dig, du skal have med ud i livet, der venter, efter du har fået huen på, og derfor er det dig selv, du skal lytte til -altid.

  • 2020student, Pige, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat