Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Fester og gymnasiet

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige! Jeg har det lidt på samme måde. Jeg går også i første g. Mit problem er bare at jeg er meget stille, og har tit intet at sige i sociale sammenhænge. Jeg sidder tit i sociale arenaer og bliver overset fordi jeg er så stille.
Det jeg gør er at tænke positivt og overveje at dette kun er min grundforløbsklasse. Du og jeg vil sige farvel til vores klasser efter efterårsferien 🙂

  • Personen uden personlighed, Pige, 17 år

hej søde pige,
jeg går også selv i 1.g og er ligsom dig endt i en grundforløbsklasse der allerede har dannet grupper. mit bedste råd ville nok være at snakke med folk alene når du får muligheden. jeg syntes ofte det er sværest at snakke med nogen når man er i en stor gruppe. men en af mine gode venner fra min klasse fik jeg ved at følges med hende hjem i toget ved et tilfælde. snak om dine interesser og se om de måske har de samme. det kan være i har mere tilfælles end i ved. det er også godt at være åben over for nye mennesker, og spørge ind til andre og virke interreseret. alle elsker at snakke om dem selv, så hvis du spørger ind til nogen bliver de sikkert glade for at snakke med dig. du kan finde videoer på youtube om psykologi. det hjalp mig en hel del. håber du får det bedre snart, og husk at det kun er din grundforløbs klasse. intet er permanent!

  • 1g’er, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat