Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er jeg god nok?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej, pige på 12 år

Jeg gjorde det samme, jeg gør det endda stadig men jeg har det meget bedre nu. Fra 3-6. klasse afleverede jeg ikke en eneste stil fordi jeg følte at de ikke var gode nok så når jeg skrev noget slettede jeg det hele fordi jeg syntes at det ikke var godt nok.

Når vi skulle aflevere stilene, kom jeg med en undskyldning eller blev hjemme fra skole og lod som om, jeg var syg. Jeg begyndte også at lukke mig selv inde, men efter noget tid, fik jeg det dårligt, og jeg skrev en email til min lærer, om hvordan jeg havde det, og han forstod, hvad jeg gik igennem, og så gav han mig en stil for og sagde, “denne stil skal du aflevere, ligemeget om den er god eller ej,” og jeg gjorde det. Lige siden da har jeg afleveret alle stile og endda fået top karakterer.

At have følelsen at alt skal være perfekt går nok aldrig væk, men det skal ikke forhindre dig, gør dit bedste, og hvis du synes, det ikke er godt nok, lad være med at slette det, men bare ret på det.

Det hjælper, hvis du snakker med nogen om det, det hjalp mig.

  • Wolfie, Non-binær, 14 år

Hej pige på 12 år.
Jeg er personligt selv også meget indelukket, og holder mig meget for mig selv, specielt hvis jeg har det dårligt. Det plejer at være et meget godt syntomi på at være teenager, dog er du 12, men det kan godt være sådan det føles for nogen. Det er formentlig noget der går over, men du kan evt. snakke med nogen om det, som fx. dine forældre eller veninder. Det lyder også meget som om du er meget perfektionistisk og måske lidt særlig sensitiv (det er jeg også selv). Du skal bare husk at alle laver fejl, og at ting der betyder noget nu, er glemt eller lige gyldige om et par uger eller måneder. Held og lykke med det hele

  • To tøser, Pige, 14 år

Jeg er 16 år og har haft det som dig MANGE gange. Det bliver bedre og værre og bedre igen. Først og fremmest dit problem er ikke at du ikke er god nok. Jeg lover dig at du er god nok, men det kan nok så mange mennesker sige til dig og du vil måske stadig have svært ved at tro på det. Dit problem er at du ikke føler dig god nok. Har du overvejet at snakke med en voksen? Og har du det sådan hele tiden eller kommer det mere i perioder? Hvis du har det sådan hele tiden kunne en psykolog måske være en idé? Er det mere i perioder tror jeg at det er relativt normalt. Usikkerheder rammer desværre de fleste når man er på vej i puberteten osv. Men hvis det er noget der går dig meget på skal du selvfølgelig ikke gå alene med det. Selvom det kan være svært at få sagt bliver det meget nemmere hvis du siger det til nogen. Måske din mor, din far, din lærer eller en veninde? Du er mega sej at du skriver her og gerne vil gøre noget ved det! Held og lykke på rejsen og jeg håber virkelig du når til et sted hvor du har det bedre med dig selv. Ville ønske jeg kunne holde dig i hånden noget af vejen, men jeg må bare håbe at det går dig godt. Knus og kram herfra

  • I, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat