Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ekstremt demotiveret

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej dreng 14 år,
jeg har det på samme måde som dig, bortset fra at jeg klare mig forfærdeligt i alle fag. Men jeg tager mig sammen, og laver det alligevel. Jeg vil vildt gerne have en god karriere, så jeg gør mit bedste, selvom at det er udmattende. Jeg synes måske at du skulle lave et skema, hvor der står fx at (det er bare et eksempel) kl. 10 laver du dansk. Det gør du måske i sådan en halv time eller noget. Så holder du pause. Kl. 11 laver du matematik. Og så har du pause. Sådan at du har pause imellem det hele.
Du kunne også sætte en timer, og sige der laver jeg matematik, der laver jeg tysk og der laver jeg dansk.
Håber det hjalp.

  • Pigedergernevilhjælpe, Pige, 13 år

Hej Dreng på 14 år.
Hvis det er på grund at alt dette Corona, så er det helt normalt at du har det sådan. Tro mig. Alle for tiden føler sig meget demotiveret. Jeg er monster demotiveret for tiden pga. Corona, men det der driver mig det er f.eks. gode karakterer. Jeg ved jeg kan gøre det godt og derfor vil jeg gøre det godt, men jeg går til gengæld også i gymnasiet hvor karakterer er vigtige.
Bare husk at det er folkeskolen der danner dig. Hvis du klarer det godt i folkeskolen vil gymnasiet blive laaangt lettere. Men det er klar. Motivationen er vigtigere end noget andet. Prøv at se om du ikke kan få 10-12 i andre fag en dansk og engelsk?

Hilsen S

  • S, Dreng, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat