Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Eksamensangst

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg ved godt jeg kun er tretten og at mit svar måske er lidt alternativt.
Hvis du tror du ikke har styr på det, så kan få en tutor til at hjælpe dig med dine opgaver inden for det bestemte fag. Det behøver ikke at være så lang tid, måske bare nogle timer. Det er uforpligtende og hvis du ikke kan lide din tutor kan du få en ny.
Hvis det er selvtilliden. Min mor er skolelærer for udskolingen, så ved meget om det. Hvis din årskarakter er god, så slap helt af. Årskarakterer tæller mindst lige så meget som afgangseksamen. Og så sørg for de helt normale ting som er godt at gøre før, gå på toilettet, drikke noget vand og gentag/repeter de ting du skal op i med en ven. De er hundrede procent også nervøse, de har måske også noget som kan hjælpe dig ellers er det i det hele taget godt at snakke med nogen om det.
Og prøv ikke at overtænke det, det gør det bare være❤
Kærlig hilsen pige på tretten

  • ; ), Pige, 13 år

Nu afsluttede jeg 9 klasse her i sommers. Karakteren betyder næsten intet hvis du skal på gymnasie eller lign, jo så kræver det at du får det gennemsnit som adgangskravet er men hvis du skal videre på efterskole skal du op til eksamen der som du så søger ind på. Jeg var også selv bange for at glemme mit til den mundtlige del men hvis du bare øver dig nok på hvad du har planlagt at sige/ fortælle om samtidig med at du ved nok om dit emne så du kan “freestyle” hvis du nu glemmer hvad du skulle have sagt.

  • Sweden

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat