Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Efterskole 9. Eller 10. Klasse?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej. Jeg går også i 8. klasse og skal på efterskole næste år. Jeg har angst og var derfor slet ikke i tvivl om at jeg skal afsted efter sommerferien, da jeg virkelig trænger til at starte på en frisk. Jeg er blevet i tvivl ligesom dig siden, om det var en god idé og om jeg er klar. (Jeg er stadig i tvivl, og vil har tænkt mig at chatte med børnetelefonen, men kan som altid ikke komme igennem!!) Jeg er også en meget stille pige, og jeg skal på en efterskole med over 400 elever, så jeg er virkelig bange for at blive “vær” eller “glemt” i mængden, fordi jeg ikke er typen der råber op. Men måske så skal man bare springe ud i det. Jeg har lavet en planche på min ipad, som jeg har printet ud. Jeg har skrevet hvad jeg skal gøre hvis tingene bliver svære på efterskolen, også har jeg sat nogle positive citater på den. Jeg tænker at jeg vil tage den frem hvis jeg får svære dage, sådan at verden ikke bryder sammen, men jeg i stedet kommer videre. Så vil jeg lave en plakat med billeder af mine kusine, familie og mine veninder. Hvis jeg så får hjemve kan jeg kigge på dem. (jeg døjer normalt ikke med hjemve, men de første to uger må man ikke tage hjem i weekenden, fordi at skolen vil ryste fællesskabet sammen. Det tænker jeg det bliver en hård start, men forhåbentlig god:)

Nå, men nu til dit spørgsmål:
Jeg tænker at du som jeg bare skal springe ud i det også få det bedste ud af det.

mvh Natasja

  • natasja, 15 år

DEN PIGE DER HAR SKREVET BREVET:
Hej igen:) Tak for alle de gode råd fra jer:) Jeg er blevet meget mere sikker på mig selv nu, og vil 100% komme på efterskole i 9. klasse. I gav mig lige det boost, som jeg har haft brug for hele året!<3 Så ja, tusind tak for det:D

Kh efterskole klar pige

  • Anonymous, 14 år

Du skal ikke blive nervøs, jeg har det lidt på samme måde, jeg skal også på efterskole næste år men jeg glæder mig helt vildt meget. Men min bror og søster har ændret sig totalt og det siger alle også der kendte dem gør og efter efterskole. så du kan udvikle dig på efterskolen, og det har også hjulpet de fleste af mine veninder.

  • Seje Rejen, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat