Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Drop ud af skolen

Hey

Jeg overvejer at droppe skolen

jeg er skole træt jeg går i 8 klasse

det eneste der gør at jeg ikke har gjordt det inu

er fordig keg er bange får ikke at kunne få en uddannelse

Dreng, 14 år
Svar fra andre

Børn

Du kan evt. Tage nogle timer hvor du laver noget andet. Min bror gjorde det samme da han gik i 9. Han gik i skole, men fik fri ved 12-tiden, hvor han så hjalp til i en børnehave. (Kan jo være alle mulige steder, ikke nødvendigvis en børnehave…)

  • Anonym, Pige, 13 år

Skolen er hård, kender alt til det. 8. klasse er det hårdeste år i folkeskolen. Jeg gik selv i 8. sidste år. Jeg havde det selv også rigtig svært, men jeg kløede på og er nu halvvejs igennem 9. klasse. Jeg er glad for at jeg ikke gav op. Fordi folkeskolen er vigtig.

Nu ved jeg ikke hvad du vil med din fremtid, men du skal enten have en 9.- eller 10. klasses eksamen for at komme videre. Derfor vil jeg foreslå at du færdiggøre 9. klasse enten i folke- eller på efterskole, og så derefter tage et sabbatår. For nogle er det tidligt, men nogle har også fysisk og mentalt brug for det. Så derfor er det helt okay hvis du har brug for et pause. Jeg har en veninde der tager et sabbatår efter 9. klasse. Hun har valgt at arbejde på et stutteri i et år. Og derefter at tage en EUD.

Håber det gav dig en ide om hvordan du kan komme igennem folkeren.

(jeg tæller selv ned til jeg er færdig med folkeren, jeg er også klar til at pakke mine tasker og tage afsted)

  • Marie, Pige, 15 år

Hej
Jeg forstår dig godt – jeg har normalt altid godt kunne lide at gå i skole, men da jeg selv var i 8. Klasse begyndte jeg at være skole træt. Jeg bed i det sure æble, og sled mig igennem det.

At droppe ud nu, synes jeg er hvertfald dum. Især fordi du enten skal have en 9. Klasses eksamen eller 10. Klasses eksamen for at kunne komme videre i systemet til en ungdoms skole.

Men vil gerne spørge dig – Har du snakket med dine forældre om det? For det kan jeg ikke blive klog på – eller har du snakket med din lærer om det?
– hvis ikke synes jeg du skal snakke med dine forældre om det eller/og lærer.

For så kan i måske finde en løsning omkring det, sammen med dine lærer. For jeg kender nogle stykker, som enten har været virkelig skole trætte eller/og har haft svært ved at koncentrere sig i skolen. Som har fået lavet en aftale mellem skolen, en arbejdsplads og deres forældre.
– at fx. Hver torsdag kl. 12:00 får de fri fra skole. Men skal over til et tømrer firma for at hjælpe til det, eller en murer firma.

Måske kunne det være sådan noget du skulle? Så får du et afbræk fra skolen ind imellem, men stadig går i skole

Håber det har sat nogle tanker i gang – held og lykken
Vh C

  • C, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat