Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bedre hukommelse

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej dreng på 15,

Har du prøvet og tage noter?
Jeg ved fra personlig erfaring at det hjælper for mig, når jeg for skrevet noget ned.
Så ville du også kunne slå op i den notesbog du nu skriver i, i undervisningen.
Altså f.eks hvis du har biologi, så har du en notesbog hvor du skriver de vigtigste begreber ned og når du så har brug for at vide hvad det betyder i undervisningen, kan du bare slå op i din notesbog og læse fra den.

For nogle hjælper det også at lave små sange eller rim, til at huske de forskellige begreber. Du vil højtsandsynligt også kunne finde sange eller rim på YouTube, som indeholder den information og de begreber som du har svært ved at huske.
Når du så skal huske hvad de begreber betyder, kan du bare synge sangen inde i dit hoved og på den måde huske hvad de begreber betyder.

Har du snakket med dine kammerater om det? Det kan være de også kan give dig nogle gode tips og tricks som virker for dem.

Husk at alle lærer på vær deres måde og i deres eget tempo.
Så at du måske har lidt svært ved at huske noget, som de andre ikke har svært ved, er måske bare fordi at de har nemmere ved at indsamle information, eller måske har de bare fundet en god metode til at huske på, som virker for dem.

Og husk at det er helt normalt ikke at være god til alting på en gang. Selvom du måske ikke er den skarpeste i biologi, eller fysik/kemi, så er du måske virkeligt god i dansk, eller engelsk, eller måske til idræt.

Jeg håber du kan bruge mit svar til noget.

  • X, Pige, 16 år

Jamen sådan har jeg også! Biologi og fysik/kemi har aldrig været min stærke side. Det virker sådan at ‘ bedre du forstår noget, bedre kan du huske det ‘ du kunne bruge lidt tid på at gå igennem basics så du ville kunne forstår det bedre og måske start med at tage notes i timerne hvis det vigtigt for dig.
Håber du finder da ud af det!
Mvh. J

  • J, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat