Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min far vil ikke se mig mere

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Snak med din mor om det eller du kan også snakke med din far om det

  • Bea, Pige, 15 år

Wow, det er eddermame hårdt og svært at få sådan noget at vide af sin far. Det er jeg virkelig ked af at høre, for det må virkelig være svært. Jeg kan sagtens forstå at du synes det er mærkeligt at han kan betale for hans kærestes børn men ikke sine egne. Synes også du skal snakke med din mor om det og måske også din bonusfar (kommer an på hvor tæt du er med ham) da det må være svært at ens far skriver sådan noget.
Håber i hvert fald at din far tager sig lidt sammen og at i kan få det godt sammen. Virkelig held og lykke

  • Brombeertje, Pige, 15 år

Har stortset det samme problem med st jeg ikke vilnse min far men vil bo med min mor. Synes enlig bare du skal prøve at snakke med din mor og bonusfar om det. Hvis du heller ikke vil se ham så er det bedste at komme vidre… hvis du der imod savner ham skriv til ham at han måske skal komme op til din mor og bonusfar og måske drikke en kop kaffe og have det hyggeligt…. Håber det hjalp MVH Dreng på 13 🥺❤️

  • Dreng med næsten samme problem, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat