Brev

Bange for at have sex

Hej jeg er en pige på 16 år,

jeg har fået mange tilbud for drenge om at have sex,

men jeg føler mig ikke klar til at få en person så tæt på mig.

Vil helst gerne have en kæreste at gøre det med

men er bange for når jeg starter i Gym at folk vil kigge underligt på mig.

Skal jeg bare sige fuck det og gøre det eller vente på den rigtige?

Pige, 16 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 16

Dit spørgsmål “ skal jeg bare sige fuck det og så gøre det? Nej for pokker! Det er vigtigt at føle sig klar til sex, fordi som du selv siger du er ikke klar til at have en person så tæt på.

Der er mange som gør det bare fordi de andre måske har gjort det, så tænker de fleste “ okay så skal jeg også gøre det” man skal ikke bare dyrke sex for at have sex. Man skal gøre det, når man har lyst og føler sig klar. Det er altså super vigtigt at føle sig klar.

Hilsen en pige på 14.

  • Pigen på 14, Pige, 14 år

Du skal ikke tænke på hvad andre tænker! (Selvom det er svært!)
Det er DIT valg, og ingen andres!
Det påvirker ikke andre som det påvirker dig, og hvis nogen skulle synes at det er pinligt, så sig at det er bedre end at høre det med hvem som helst! (Jeg ved det lyder lidt strengt, men det ville også være strengt af dem at synes.) Vent til du føler dig tryg ved det!
Jeg er sikker på at du ved det, når det rigtige øjeblik kommer, og før skal du ik gøre det.

  • UwU, Pige, 13 år

Kære pige på 16.

Det er helt okay at du ikke føler dig klar. Og bare fordi at du starter på gym snart, og at du stadig ikke har miste din mødom, gør ikke at de andre kigger ned på dig.

Det virker som en super god plan, det med at miste din mødom til en kæreste. Den plan synes jeg at du skal holde fast i.

Du er ikke i tvivl når den rette kommer. Jeg vidste det med det samme da jeg mødte personen, jeg havde min første gang med.
Det er bare en følelse du får, og du ved det når det er.

Der er absolut ingen grund til at haste med at få det gjort, bare fordi alle andre gør det.

Gør det når du er klar, og du skal være 100% klar.

Held og lykke fremover, ønsker dig alt det bedste <3

  • Den sønderjyske pige (:, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Sex og seksualitet

Når man er ung, kan man have mange tanker og spørgsmål om sex og seksualitet. Måske du ikke har haft sex, men er nysgerrig på, hvad det er og tænker måske: Hvordan er den første gang? Hvordan har man et samleje? Hvordan onanerer man? Hvad er orgasme?

Det kan også være, du slet ikke er klar til at have sex eller tænker over, hvordan man egentlig ved, om man er klar til det…

Hvis du har haft sex, kan du være, du har spørgsmål som: Hvordan taler man om sex med sin kæreste? Hvilken prævention skal jeg bruge? Hvordan ved jeg, om jeg har fået en sexsygdom? Hvorfor er jeg øm efter sex?

Det kan også være, du oplever at have tanker og oplevelser omkring din seksualitet. Er jeg til piger eller drenge? Eller er jeg måske biseksuel – og til begge køn?

Her kan du se forskellige film om sex, seksualitet og krop – blandt andet en film om hvordan man fortæller andre om sin seksualitet. Du kan også prøve en quiz om sex og seksualitet eller læse andre børns breve med svar fra andre børn og fra BørneTelefonen.

Chat
Chat