Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Afhængig af anderkendelse:(

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Snak med folk, tag modet op og bare snak, gør det jeg ikke slev tørrer

  • Dem hjælpeløse, Pige, 15 år

Hej
Jeg forstår hvordan det er at være bange for at lave fejl. Jeg har selv haft det på samme måde. Jeg har gennem meget af min skolegang været bange for at række hånden op, fordi jeg var bange for at det var forkert det jeg havde lavet, også hvis det handlede om egen mening og holdning var jeg bange for at det var forkert. På min efterskole havde jeg ikke hånden oppe en eneste gang på grund af denne frygt.
Men det er vigtigt at du husker at folk ikke dømmer dig hvis du laver fejl, og at det er vores fejl vi lærer af. Vi er mennesker, og vi laver alle fejl. Det er menneskeligt at fejle. Det har hjulpet mig en del, at hver gang jeg laver en fejl så skal jeg istedet for at være hård ved mig selv og være ked af fejlen, sige til mig selv, at nu har jeg lært noget nyt, og nu ved jeg hvordan jeg skal gøre næste gang i stedet. Derved vender jeg et nederlag til en sejr. Dette er selvfølgelig nemmere sagt end gjort. Det tager tid, og det er noget du skal øve dig på.
I mellemtiden vil det måske være en god ide at snakke med en voksen du føler dig fortrolig med, din mor, far, lærer eller en anden om hvordan du har det.
Derudover skal du heller ikke være bange for at rose dig selv, og du må gerne være stolt over dig selv når du laver noget godt. Du er lige nu meget afhængig af ros fra andre mennesker, men det er okay også at rose dig selv. Fuck Janteloven

  • Anonym, Pige, 17 år

hej Dig.
jeg har selv værte der hvor du er.
Jeg kan fortæle dig lidt om min vej ud af det.
jeg havde det mega svært i skolen i starten af 7 klasse. Problemet var at jeg ikke kunne få mig selv til at læse højt for andre end min lære. Det blev være og være og til sidste var jeg nød til at tage en uges pause fra skole.
den uge brugte jeg på min selvtillid. Jeg rider helt vildt meget, men jeg var så bange for at ride foran andre. men det blev beder og i dag står jeg som nummer to på verdenranglisten i Europa og alt det er på grund af de mange peptalks med min træner. den selvtillid jeg fik igennem noget jeg elskede at lave, tog jeg med mig til hele min hverdag. og det hjalp.

så er der noget du elsker at gør og bare ville værebedst så gør, tror på dig selv

  • anonym, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat