Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Lesbisk

Hej, jeg er en lesbisk pige på 14 år.

Selvom at jeg elsker min seksualitet

kan jeg ikke lade vær med at føle mig forkert.

Det er lidt som jeg ikke passer ind nogen steder.

Jeg kan ikke være med når mine venner snakker om drenge,

og folk behandler mig anderledes

når jeg fortæller dem at jeg er til piger.

Er der andre der har det sådan her?

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige
Jeg tror alle kender til følelsen af enten ikke at passe ind, eller føle at man bliver behandlet anderledes på den ene eller den anden måde – det har jeg ihverfald selv følt.
Jeg har hele mit liv været heteroseksuel, og derfor ikke oplevet at min seksualitet har været en minoritetsgruppe der bliver set anderledes på.
Det lyder ikke til at være spor rart. Det kan jo være dine forældre måske også lige skal vænne sig til det, hvis det er en nyhed for dem. Men ellers synes jeg sagtens at du kan sige at du stadig er præcis den samme som hende du var før du fortalte om din seksualitet. Det kan jo også være at dine venner og veninder sidder inde med en masse spørgsmål, og hvis du så er klar på det, kunne man jo sagtens spørge om der er noget de vil vide eller hvorfor de mener du er anderledes.

Jeg hæfter mig også ved at du skriver at du ikke kan være med når de andre snakker om drenge. Og det er da en skam hvis du gerne vil det. Nu ved jeg ikke med dig, men jeg kan da sagtens forstå hvis en af mine venner snakker om en pæn eller smuk mand, og så anderkende det. Du kan måske også godt forstå hvorfor nogle af dine venner snakker om drenge, men uden at du selv føler dig tiltrukket af det. Jeg håber det gav mening, men for at gøre det nemmere kan man se det lidt som med tøj. Man kan godt se på noget tøj og tænke: ‘det kan jeg godt forstå nogle synes er flot, men det gør jeg ikke lige.

Alt held og lykke

  • B., Dreng, 15 år

Hej søde,
Jeg er godt nok biseksuel, men jeg har været sammen med en del piger. Jeg har selv oplevet at blive behandlet anderledes, hende den sære. Hende som hellere vil have et hul frem for en pik, tro mig jeg har nok hørt alle de forskellige øgenavne, og det bestemt ikke sjovt at blive set ned på, bare fordi man har en anden seksualitet.

Jeg tror det at man ser anerledes på os, er pga. uvidenhed, og det at man fra barnsben lærer om, at det hedder mor og far, ikke mor og mor. Ligesom det seksuelle kun er noget der er mellem en kvinde og en mand. Det først indenfor de senere år, at man er begyndt at have med i undervisningen, at forældre godt kan være to kvinder, eller to mænd. Dertil kommer alt det porno halløj, hvor man bliver “forgiftet” med at en kvinde skal have pik, ikke fisse.

Sandheden er, du er lige så anderledes som de. Din seksualitet er lige så normal, som de er til drenge. Der er intet forkert ved dig, at du tænder på en pige, er lige så normalt som hvis du tændte på en dreng. Hvis din omgangskreds ikke kan accepterer dig for den du er. Er de så overhoved dine venner? Prøv at forklar dem hvad jeg fortæller, måske du kan vise dem min besked.

Til dem kan jeg sige, at i stedet for at se anderledes på en der er lesbisk, så støt hende. De har ingen idé om hvor svært det er at åbne op om at være lesbisk. Det sidste man har brug for, er at blive set ned på. Vi lever i et samfund, hvor det i dag er langt mere accepteret, at man er til det samme køn. Det skulle være lettere i dag, end det var for mig. Så støt dog hinanden.

Hvad angår det med at være sammen med en anden pige. Nu ved jeg ikke hvad erfaring du har søde. Men trust me, det er himmelsk! Nu har jeg godt nok en mand i mit liv, som jeg er gift med. Men tæller jeg ikke ham med, så har sex med en anden pige, altid været det absolut bedste. Vi piger forstår hinanden så meget bedre, end drenge nogensinde vil. Vi ved lige præcis hvad hinanden kan lide, og hvordan vi kommer helt op og ringe. Det skal du satme ikke skamme dig over, eller lade andre tag fra dig. Når du får en kæreste, så nyd det.

Hvis du skulle tænke, hvorfor jeg er sammen med en mand, når jeg så tydeligt også er til piger. Så er svaret; Fordi jeg forelskede mig i ham, han vandt mit hjerte, og jeg har aldrig fortrudt at jeg sagde ja til ham i kirken, eller at vi har stiftet familie. Nogle gange skal man følge sit hjerte, mit kald var ham. Hvad fortæller dit hjerte dig søde?

Alt held og lykke <3

  • A, Pige, 22 år

Du skal ikke føle det er forkert, jeg er selv pan/bisexuel, ved ikke helt hvilken en, og jeg har også følt at der er noget galt med mig fordi folk de mobber mig med det, men kærlighed er kærlighed, og hvis du finder en pige som du elsker meget højt og er lykkelig med, så er det godt, fordi så længe du er lykkelig er der ikke noget galt med den man er sammen med.

  • Caro, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

få flere gode råd og viden om seksuel orientering

Er jeg homoseksuel? biseksuel? Aseksuel? Og hvornår er man overhoved sikker? Det er spørgsmål, som vi oplever, fylder meget på BørneTelefonen. 

Der findes ikke noget rigtigt eller forkert svar. Det kan være meget forskelligt, hvordan man mærker sin seksuelle orientering. Nogle oplever også, at deres seksualitet ændrer sig flere gange i livet. Det handler om, hvad du føler dig tryg og godt tilpas med.  

Her kan du teste din viden om seksuelle orienteringer, få andre børn og unges gode råd til at springe ud, og få hjælp til hvordan du kan blive mere tryg ved din seksualitet 

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat