Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Læsssssss

Hej

Jeg er en pige på 12

Jeg er bange for at springe ud om mig seksualitet.

Jeg er bi, men der er nok der nedgøre mig i forvejen:(

Hvad gør jeg?

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej jeg er sikker på du er en super modig person så du kan helt sikkert klare det. nu kender jeg af gode grunde ikke dig men vær 100% sikker på hvad du vil for jeg tror det kan give nogen problemer hvis man den ene dag er det ene og den anden dag det andet. Ikke at det burde give problemer men så tror jeg bare ikke folk tager det så seriøst men alt dette har du sikkert også tænkt på du virker som en klog person. Jeg vil også sige jeg ser end masse skrive at du skal tage ovre til en ven det synes jeg ikke for så tror jeg din familie vil tænke om de måske har gjort noget forkert det kan også være de har det hvad ved jeg. Men jeg synes at du når i sidder ved middags bordet stille og roligt fortæller dem det så kommer de med end masse spørsmål det kan være du synes de er irriterende men svar på dem det skal du jo gøre på et eller andet tidspunkt. Held og Lykke herfra Nordjylland

  • Anonym, 14 år

hej jeg havde selv et problem da jeg skulle springe ud. jeg var også bange men hvis de elsker dig vil de elske dig uanset hvad og hvis nogen har en dårlig reaktion ved du i det mindste hvem de virkelig er. vær dig self. det er lige som en joke der er måske en i det ene hjørne der kan lide den og sundes den er sjov, men en i det andet hjørne der syndes den var dårlig eller frustrene.

  • gay guru, 14 år

Hej
Først og fremmest behøves du slet ikke at springe ud, hvis du ikke har lyst til det – for der er ingen som siger, man skal springe ud.

Mange springer ud fordi de har lyst til det, samt fordi de synes det er en lettelse. At deres familie og venner ved hvad de er til og/eller hvilket køn de er. Så de kan 100% være sig selv, og ikke udgive sig for at være en anden.
– mens andre holder det for sig selv, fordi de ikke har lyst. Måske også fordi deres familie og venner, ikke vil acceptere det. Eller af andre grunde.

Så det er helt op til dig selv, om du vil springe ud eller ej – og hvis du vil springe ud, er det vigtigt at du selv er klar. Og ikke for haster det, fordi det skal ‘overstås’. Samt din sikkerhed skal være i orden, og med det mener jeg. Du skal ikke sætte dig selv i fare, hvis du f.eks. ved at dine forældre slet ikke supporter lgbtq+ folk. Hvor de vil måske slå personer, eller sige en masse ting som kan skade personernes mentale helbred osv.
– så skal du nok ikke springe ud til dem.

Men kan ikke skrive nok, at det er 100% op til dig selv. Og ingen tvinger dig til det – du kan også være bange for at springe ud nu. Men om 1 års tid, har du mod på det og gøre det.

Der er intet rigtig eller forkert – det handler kun om du er parat til det eller ej.

Håber du finder ud af det – held og lykke <33

Vh C

  • C, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

få flere gode råd og viden om seksuel orientering

Er jeg homoseksuel? biseksuel? Aseksuel? Og hvornår er man overhoved sikker? Det er spørgsmål, som vi oplever, fylder meget på BørneTelefonen. 

Der findes ikke noget rigtigt eller forkert svar. Det kan være meget forskelligt, hvordan man mærker sin seksuelle orientering. Nogle oplever også, at deres seksualitet ændrer sig flere gange i livet. Det handler om, hvad du føler dig tryg og godt tilpas med.  

Her kan du teste din viden om seksuelle orienteringer, få andre børn og unges gode råd til at springe ud, og få hjælp til hvordan du kan blive mere tryg ved din seksualitet 

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat