Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er jeg klar?

Hej

Jeg er en 12 årig pige, som lige har fået en kæreste på 14 snart 15.

Du tænker sikkert “wow” men jeg er meget moden af min alder.

Vi har det rigtig godt sammen og jeg er altid glad når jeg ser ham.

Sidste gang vi var sammen prøvede han at køre hånden fra mit lår til mit skridt. Jeg fjernede hans hånd fordi, at det var over min grænse. (Min veninde var der også, og så det også.)

så kiggede han på hende og sagde “det havde hun ikke gjort hvis vi var alene”

han sagde det ikke ondt mod hende. Det var bare ret overskridende.

Det ikke fordi jeg ikke kan sige fra. Jeg kan bare rigtig godt lide ham og vil helst undgå at slå op pga. det.

Hvad sys i?

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

hej. jeg synes at du skal tale med ham, og fortælle ham at han skal respekterer dine grænser. Hvis du gjorde fuldt udtryk for at du slet ikke havde lyst endnu, skal han selfølgelig bare respekterer det. jeg forstår godt at du ikke har lyst til at slå op med ham, og det behøver du heller ikke. men hvis han bliver ved med at overskride grænser, når du giver udtryk for at du ikke har lyst, så skal du tage det alvorligt. husk på at det er din beslutning om du har lyst endnu. og hvis du synes at det er for tidligt, og det overskrider dine grænser, så lad være.

  • Anonym, Pige, 14 år

Jeg synes at du skal snakke med ham og fortælle ham hvordan du har det, og hvis han ikke lytter til det, skulle du måske tænke over om det er det værd, at hoppe ud i noget helt nyt som du ikke føler dig klar til. Hvis han ikke kan respektere dig og dine grænser så skal du ikke være i et forhold med ham. Og det er meget svært bare at sige men virkelig tænk over at hvis han ikke vil dig det bedste er han nok ikke den rigtige.

  • Anonym, Pige, 15 år

hej pige på 12.
Jeg har selv en kæreste og vi har været sammen i over et år. Vores forhold er rigtig godt, fordi vi har hold hinanden opmærksomme på hvor vores grænser går. Det er godt at du har vist ham hvor din grænse er. Men du skal ikke gøre noget du ikke vil. Hvis han fortsætter og bliver ubehagelig, så er det vigtigt at du siger fra overfor ham. Du skal være i et forhold du kan lide at være i og vigtigst af alt, så skal du også have det godt med din kæreste. snak med ham og fortæl at du har brug for tid. Det er nok det bedste du kan gøre lige nu. 🙂

held & lykke

  • Ceci, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat