Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mareridt nat efter nat…

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg synes du skal snakke med en voksen, eller en anden en du er tæt med, som du tænker kan hjælpe. Det er svært at hjælpe med mareridt, da det jo sker oppe i dit hovedet, og du ikke som sådan har kontrol over det. Jeg fik engang en “gyserhistorie” fortalt, om noget med en bog, der var uhyggelig, på min skole eller sådan noget. Jeg fik også at vide, jeg ikke måtte sige det til nogen. Jeg er dårlig til gyser ting, så mit hovedet kørte rundt med de tanker. Jeg turde ikke sove eller noget, og kunne heller ikke. Mine forældre kunne mærke det på mig, og fik mig så overtalt til at fortælle det, selvom det var mod min vilje. Jeg fortalte dem det, og fik lov at sove inde hos dem. Det gav mig ro i hovedet, og en følelse af tryghed, så jeg kunne sove godt.

Ved godt du ikke har hørt en gyserhistorie, men tænkte det måske også kunne hjælpe dig, at være tryg med folk du holder af, når du skal sove?

Umiddelbart ville jeg sige der er noget der plager dig, men som du selv siger, så har du et godt liv, så kan ikke se hvad det skulle være. Jeg tænker det måske kan være, fordi du er bange for døden, eller dine forældres? Der er jo ingen mennesker der kan vil have andre mennesker man omgåes med hver dag skal dø, men måske har du fået en ide, tanke har hørt noget med døden, og så er din hjerne blevet “bange”?

Jeg er ingen hjerneforsker, så alt det der er skrevet, er bare tanker der falder mig ind på løsninger og lign.

Håber du kan bruge det:)

  • Lille pige, Pige, 14 år

Hej pige på 14 år.

Jeg er ikke drømmetyder eller noget, men jeg ville sige, at dine mareridt har noget at gøre med, at din underbevidsthed frygter at miste personer i dit liv på en eller anden måde. Om det så er din familie eller venner.

Du har det så godt i dit liv at din underbevidsthed frygter at det er “The calm before the storm.” At der vil ske et eller andet så du mister nogen.

Som andre har sagt, så synes jeg at du skal tale med nogen om det. Få skabt det bedst mulige miljø at sove i. Om det så skal være tanken om at andre ved det, og du ikke står alene med det, eller at du skal sove med dine forældre, er lige meget. Så længe du får nogle trygge omgivelser at sove i.

Jeg ønsker dig alt godt med at forstå dine mareridt og muligvis slippe af med dem.

  • Anonym, Pige, 16 år

Heej pige på 16

Jeg kan se at du har fået mange råd herinde allerede men her får du nogle råd hvor du selv kan ændre nogle faktorer uden hjælp.
Vær også opmærksom på at du ikke spiser stærk mad, bruger elektronik eller laver fysisk aktivitet lige inden du skal i seng.

Hvad med at flytte rundt på dit værelse?, få luftet lidt ud og skiftet sengetøj eller løb en tur. Det kan godt være at du føler at du har det godt men hvis du ændre lidt på din hverdag ændre du også på din nattesøvn. Undgå kaffe og energidrik og kør dig selv lidt træt så du kommer ind i en dybere søvn der lægger dybere nede end det stadie hvor du drømmer.

Håber du finder ud af det.

  • Katten, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat