Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Irriterende drenge i klassen

Hej jeg er en pige på 14 år. 

 

Der er 7 drenge fra min klasse som jeg ikke kan holde ud. Ved de ikke kan lide mig, men det har jeg heller ikke noget imod.
Føler bare nogen gange at de taler bag min ryg, og den følelse er bare ikke særlig rar. Min klasse havde en fælles gruppe inde på Facebook men drengene smed mig hele tiden ud.

 

I starten var det fint nok, men så blev så blev de ved og ved og pigerne tilføjede mig igen og igen. Jeg spurgte hvorfor og de svarede bare at de syntes det var sjovt.
Til sidst fik jeg nok og forlod selv gruppen.

 

Føler også bare at de går ned på mig, eller noget i den stil.
De har også lavet en falsk Facebook profil med et billede af mig (ved ikke hvor de havde det fra).

 

Ved bare ikke hvad jeg skal stille op, syntes det er svært og inorere det, så ved virkelig ikke hvad jeg ska gøre.

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige!
Hold da op de drenge lyder irriterende Jeg ved dette er et meget klassisk råd at give, men snak med en voksen om det, gerne din lærer OG dine forældre. På den måde kommer der en voksen ind og griber fat og så bliver det ikke så sjovt længere når det pludselig får konsekvenser. Og hvis de bliver ved, må du blive ved med at sige det og hvis det stadig ikke stopper, må du snakke med deres forældre om det.
Jeg håber at du får styr på det, for det lyder virkelig som om at det er gået over strengen! Al held og lykke her fra! 😉

  • //SMILE, 15 år

Jah, jeg er enig i at du skal fortælle det til mindst en voksen som du kan stole på, men også en som er handlekraftig, og kan træde ind og hjælpe dig. Det er vigtigt at du for gjort noget ved det, for i mine øjne er det nærmest mobning. Det er jo drengegruppen i mod dig, og selvom de måske syntes at det er sjovt at smide dig ud af en Facebook gruppe, så syntes du det jo egentlig ikke. Hvis du virkelig ikke lige har lyst til at snakke med en voksen, så kan du også prøve selv at sige til dem, at du altså ikke syntes at det er sjovt, eller noget lignende, bare hvis de nu ikke var opmærksomme på, at du føler, at de går specifikt efter dig…
Men held og lykke herfra 😀

  • Muzzer, 14 år

Hej pige.
Det lader til, at du bliver udsat for mobning af drengene, og jeg kan godt forstå, at du er utilfreds og selv har forladt facebook-gruppen. Det ville jeg nok også have gjordt.
Det virker ulovligt, at de har lavet den fub-profil med billedet af dig, det er i hvert fald meget dumt af dem, så måske burde du overveje at indmelde det til politiet. Men gør ikke noget overilet. Jeg synes, at du skal tale med dine forældre om det, og spørge dem om, hvad de synes, du skal gøre. De kan nok bedre vurdere, hvad der er bedst at gøre end jeg kan. Din lærer burde måske også være informeret, men igen: Dine forældre.
Jeg synes, at det virker forhastet at overveje at skifte skole. Det sker jo også på Facebook, så de vil nok bare fortsætte, selvom du skifter. Vil du slette dem som facebook-venner? Blokere dem? Bare ignorere dem og holde dig på afstand?
Jeg håber, at du/I finder en løsning på problemet. Hel og lykke.

  • #1, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat