Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bagtaleri

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg synes du skal snakke med din lære eller forældre om det!
Jeg havde det samme problem for nogle år siden og jeg fortalte det til min far som derefter sagde det til min lære. Min lære tog derefter en snak med mig om det og vi snakkede derefter med alle pigerne og problemet forsvandt helt!

Jeg håber du kan bruge mit råd!
Hilsen 13-årig pige som har prøvet det samme

  • Lizie, 13 år

Hey, jeg er selv en pige på 14 år, som har været i præcis samme situation da jeg var de 11-12 år. I den periode følte jeg mig, ligesom dig, ikke helt god nok.

For det første skal du vide, at der i 5-6 klasses perioden er rigtig meget bagtaleri, men det er altså bare en fase! Det har jeg i hvert fald oplevet. Man går fra at være barn til at blive teenager og pludselig synes at det andet køn/drama generelt, er enormt spændende.
Nu, hvor jeg går i 8. klasse og folk er blevet lidt mere modne, snakker vi slet ikke ligeså grimt om hinanden. Det bliver faktisk opfattet lidt som et tabu at tale for ondt om folk, så det er ikke dig der er noget galt med, det er dem!
Så prøv at find nogle få venner, som du virkelig kan stole på og altid kan komme til. Det hjælper rigtig meget, i stedet for, at man tror at man står alene med alle ens bekymringer og problemer.

For det andet skal du vide, at det også kan have meget med klassen at gøre!
I min gamle klasse bagtalte vi hinanden rigtig meget, og der var meget dårlig stemning. Det fik jeg rigtig dårligt selvværd af, men det hjalp straks da jeg startede i en ny klasse i 6. klasse. Jeg fik nye venner, og jeg blev en meget gladere person. For mig selv og for alle andre:-)

  • dict, 14 år

Jeg har selv blevet bagtalt før, men det jeg gjorde var at jeg sage det til læren eller til mine forældre.

  • Bastian, Dreng, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat