Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvordan bruger man en tampon

Hej.

Jeg fik menstruation for et halv år cirka

og jeg er klar til at bruge en tampon,

men jeg har ikke kunne sætte en i når jeg har prøvede.

Den kunne simpelthen ikke komme op.

Jeg ved ikke om der er noget galt med min krop,

men jeg har virkelig brug for hjælp.

Hilsen pige på 14.

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hej du. Hvor er det sejt du skriver.
Når man skal bruge tampon er det meget vigtigt at det bløder. Hvis man ikke bløder kan det være svært at få den op. Jeg har prøvet før… og det er ikke for at skræmme dig men … jeg prøvede mange gange og kunne ikke få den ud… fordi jeg ikke blødte… og hvis det sker så kan man skylle med bruseren … for så udvider den sig. Det er en lang historie. Nok om det. Det er meget vigtigt at det bløder og jeg syntes indtil vider at de gule er bedst. Det er dem som kommer lettere op føler jeg fordi dem har det der plastik … og så har jeg lig kopieret noget fra privatasnak du kan læse

Privatsnak : Mange oplever at det gør ondt første gang man bruger tampon. Det er heller ikke sikkert, at det er den rigtige måde for dig. Måske det fungerer bedst for dig at bruge bind eller menstruationskop.

En tampon skal ikke gøre ondt. Du skal faktisk ikke kunne mærke, at du har den i. Hvis du kan, så skal du tage den ud igen og prøve at sætte den op på en anden måde.

Dog kan det godt føles lidt mærkeligt, hvis ikke man er vant til at have noget op i skeden. Det kan også gøre, at man kommer til at spænde i underlivet, når man skal sætte tamponen op.

Det kan være en god ide at bruge tamponer med indføringshylster, da disse er lettere at føre op i skeden. Du skriver selv at det gør ondt, hvis ikke den er der.

Det er derudover vigtigt, at du at finde en position, hvor du ikke står og spænder i underlivet, for ellers kan det være svært at føre det op. Du kan f.eks. sætte den ene fod på låget af toilettet eller sætte dig på hug. På den måde er det måske også lidt lettere at komme til og sætte tamponen op. Derudover er det en idé at prøve en dag, hvor du bløder meget, så der er en del væske og det ikke er for tørt at føre den op. Du kan også prøve at presse lidt ud (som skulle du slå en prut), så burde det være nemmere at få op.

Der findes også forskellige størrelser og tamponer at vælge imellem, så en god ide, kan være, at du prøver med den mindste størrelse, her til at starte med. Desuden kan du også vente til du bliver ældre, hvor din krop er mere udviklet. Så vil det være nemmere for dig.
du kan også sætte dit på hug

  • Anonym

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er og få gode råd til, hvordan du taler om den og en guide til bind, tampon og menstruationskop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat