Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Vil være veganer

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Du kan ikke forlange din mor skal stå med forskellige retter hver aften fordi du har fået en ide. Så hvis du vil spise grønt må du selv i køkkenet sammen med din mor og lave noget du mener du kan spise. Du må også hjælpe med indkøb så du ved der blir købt noget ind du gider spise. Dine forældre skal jo ikke lave om på deres hverdag fordi du vil være veganer. Så du må selv ta affære – det synes din mor sikkert er helt fint og dine forældre vil sikkert gerne betale for dine agurker.

  • Maria B, 15 år

Hej klimatosse, jeg er selv lidt af en klimatosse og tænker meget på midt CO2-aftryk osv. jeg foreslår at du måske laver en præsentation med en masse fakta og viden omkring hvad det gør for klimaet og for dyrene at blive veganer eller vegetar. For dens dags skyld også dig selv, vegetarer lever nemlig i gennemsnit 5 år længere end gennemsnittet, har renere hud og mere.
Hvis du ikke får lov kan du f.eks. bare prøve at undgå det der udleder meget CO2, som f.eks. oksekød.😊
Held og lykke☘️🌍
Venlig hilsen
Klima-Crille

  • Mine venner kalde mig Klima-Crille, Dreng, 15 år

Du er den sejeste i verdenen! 👍🏼😎

  • Andrea, Pige, 23 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat