Brev

Top? Bh? Snyd?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Kære pige på 13 år.
Du behøver ikke at bruge puder. Hvis jeg var dig, ville jeg finde en bh uden puder (det kan altså også give noget. Jeg startede selv først med at gå med bh, da jeg var 14 år. Jeg havde det på præcis samme måde som dig, og startede også med at finde en bh med puder. Efterfølgende fandt jeg en bh uden puder, men som dækkede. Du snyder ikke andre. Hvis det er det du gerne vil, skal du selfølgelig gøre det, men pas på du ikke snyder dig selv.

  • En pige på 15 år, Pige, 15 år

Hej

Jo altså jeg købte allerede min første “bh” som 11 årig, fordi jeg udviklede mig ret tidligt.

Da jeg købte min var mine bryster ikke så store igen, men jeg følte mig mest tilpas med den på ( den var uden puder )

Nu har jeg så selvfølgelig udviklet mig mere, da der jo er gået omkring 2 år, og jeg går med bh dagligt.

Dog er dem jeg går med nu med puder men uden hægt fordi at jeg synes at de er mere bahagelige uden.

Men du skal vide at du ikke “snyder” nogle ved at gå rundt med en smule pude i din bh, da det er helt normalt og de fleste har det, det hjælper jo også på at din bh ikke er “gennemsigtig” alså at man ikke kan se nipples igennem.

Men jeg ville anbefale at du måske køber din første bh sammen med din mor hvis du føler dig tilpas med det, da de jo selv har prøvet det, og kan give lidt tips.

Held og Lykke med din bh, hilsen mig

  • Anonym, Pige, 16 år

Hej

Jeg begyndte personligt selv at gå med bh som 11 årig, hvilket vel er ret tidligt, men jeg følte mig mest tilpas med den på, den var dog uden puder.

Jeg har nu fået en del større bryster, og går nu med bh (uden hægt) dagligt fordi jeg føler mig mest komfortabel med den på.

Jeg synes ikke du skal tænke på meget over om der er puder i, da du ikke snyder nogle somhelst, det er fuldstændigt dit eget valg hvad du har mest lyst til, og føler dig mest tilpas i. (Vil også lige tilføje at en del har en smule pude i da det også hjælper på at den ikke er “gennemsigtig” og at man ikke kan se dine nipples hvis man fryser fx”

Håber du finder ud af det, hilsen mig

  • Mig, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat