Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Tør ik smide tøjet

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg var selv usikker da jeg skulle starte. Jeg var 14 da jeg skulle ha finger første gang og havde heller ikke lyst at vise mig frem så jeg fik det bare nede i bukserne. Man kan sagtens forberede sig og ta et par lidt løse bukser på hvis man ved man måske skal ha finger. Man kan også fx ha en tshirt på uden noget under, så kan man blive taget på brysterne oppe under tshirten uden man behøver vise brysterne. Det er vigtigt at tale med ens partner om at man er lidt genert. Hvis man synes man mangler bevægefrihed kan man ta bukserne helt af og så bare lægge et tæppe over skødet. Så kan partneren arbejde under tæppet og man kan selv sprede ben. Når man blir mere modig – det blev jeg efterhånden – kan man trække bukserne længere og længere ned så partneren ser mere og mere. Til sidst har man måske mod på at være nøgen og lade partneren se det hele. Held og lykke med det.

  • Maybritt, Pige, 16 år

Du skal gøre det i dit tempo. Så er du ikke klar til at tage tøjet af så er den ikke længere og det må han akceptere. Men det betyder jo ikke du ikke kan få finger. Du kan sagtens bare knappe op og lyne ned og så kan du få finger nede i underbukserne. Altså uden han ser noget. Det har jeg fået mange gange og det virker udemærket. Man kan altså godt komme ved det. Bare et tip.

  • anonym, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat