Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Tænder på mange ting

Hej jeg er en dreng på 13 år.

I de seneste par måneder er pigerne i min klasse begyndte at få større bryster og en større røv, og det er jo fint,

men jeg kan simpelthen ikke lade vær med at kigge på dem.

De lægger ikke mærke til at jeg gør det men jeg bliver tændt på næsten alle af dem.

Er det forkert af mig eller?

Hilsen 13 årig dreng.

Dreng, 13 år
Svar fra andre

Børn

Overhovedet ikke. Fortsæt du bare, for det gør alle os andre drenge også.
Lille pro-tip med på vejen. Brug solbriller hvis solen skinner, men gerne nogen hvor man ikke kan se ens øjne, ellers hold din telefon i retning mod dem så det virker naturligt at du sidder sådan – så kan man jo bare kigge ind i den når nogen kigger hen mod dig.

  • Anonym, Dreng, 18 år

Hej dreng på 13 🙃

Det er slet ikke ikke mærkeligt. Og du skal lige vide at pigerne godt ved at du kigger på dem😉 Jeg er selv en pige på 13 og kan selvfølgelig godt mærke eller se hvis drengene kigger aha. Men det er HELT normalt tror jeg!! 👍

  • A M, Pige, 13 år

Nu har jeg kigget på de forrige kommentarer og ser, at folk siger at man bare skal kigge løs. Jeg vil så sige noget andet: mange piger er usikre på dem selv i puberteten, og kan derfor blive bange for, at det eneste folk tænker på når de kigger på pigen, er deres krop. Det har jeg selv oplevet. Der er mange drenge fra min klasse som kigger løs – på stortest alle piger. Der kan komme meget forskellige reaktioner fra pigerne, så derfor tænker jeg at du “skal kigge” på dem som du ved er okay med at du kigger.

  • Alberte, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat