Brev

Små bryster

Hej,

Jeg er i tvivl om jeg har “små” bryster.

For jeg har meget mindre bryster end alle de andre piger i min klasse

og det irriterer mig meget.

Men jeg har de der “knopper” inde under brystvorten

der gør pisse ondt,

hvis man trykker på dem.

Og de har været den størrelse i et årstid nu.

– En forvirret pige :/

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Tror nok at det der med at bryster gør ondt betyder at så skal de til at vokse (men er ikke helt sikker). Jeg er 14 og har stort set ingen bryster endnu. Det er self træls men til gengæld blir mine brystvorter vildt stive og hårde ved berøring og det er min erfaring at det går drengene mere op i end størelsen. Jeg har ihvertfald kun fået positive reaksioner. Så op med humøret, det skal nok gå!

  • En pige, Pige, 14 år

Hej❤️
Det er helt normal de vokser hurigt for nogen og andre ikke. Vi er forskellige! Og jeg har heller ikke store byster☹️Men de kommer tro mig! Bare langsom lige nu. Det kan også være de lige pludselig vokser hurigt?
Bare rolig du er helt normal❤️
Kh pige❤️‍🔥

  • Pige❤️‍🔥, Pige, 12 år

Hej du.
Det skal du slet ikke tænke over, selvom jeg ved det er nemmere sagt end gjort. Du er kun 12 år gammel, og har derfor endnu mange år til at udvikle dig hvad angår kroppen.
Os pigers kroppe udvikles virkelig forskelligt, og sådan er det bare. Nogle er tidligere ude, end andre. Små bryster kan også sit præg, og man kan aldrig vide om end bryster bliver store eller små, men de er fine uanset hvilken størrelse. Nogle piger har store bryster, imens andre har små. Nogle piger har mørke hår på kroppen, imens andre har lyse. Nogle piger får hår på kroppen, før nogen andre piger gør. Puberteten er så forskellig fra menneske til menneske, så ikke tænk for meget over det. Nyd du ser ud som du ser ud, for du er god nok som du er. Det hele snak nok komme på et tidspunkt, men bare tænk på realitet og ikke den ideelle realitet, for den findes ikke.
Knus💛

  • Pige, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat