Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Piger hjælp mig

Hej Alle sammen

jeg er begyndt og få udflåd,

men problemet er at de tit går igennem mine trusser og det er bare så klamt synes jeg😣

sker det også for jer at i får vildt meget udflåd i længere perioder?

har overvejet og købe nogle trusseindlæg

men hver gang at jeg tager mig sammen og vil købe dem (uden at mine forældre ved det)

synes jeg bare at det bliver så akavet,

og især hvis det er en fyr/mand som sidder bag kassen 🙊😂

så jeg får det aldrig gjort..

Jeg har også overvejet og spørge min mor om hun vil købe nogle til mig

men ved ikke helt hvordan jeg skal spørge hende???

håber at i kan hjælpe mig

vh G

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Heej jeg forstår dig mega godt, jeg har fået min mens og havde selv sygt meget udflåd. Jeg ved godt at det kan være lidt akavet at gå med og købe det, jeg havde det på præcis samme måde, men jeg tog bare det jeg havde brug for. Da jeg skulle betale kiggede arbejderen overhovedet ikke mærkeligt på mig, det var der heller ikke nogen andre der gjorde. Bare husk at det er fint! Og det er ikke sjældent at man ser en 14 årig købe bind/trusseindlæg.
Kh pige 12 år

  • Piger der forstår, Pige, 12 år

Hej G, jeg kan godt forstå du synes det er akavet. Det er det skam også for mig, og nok også alle andre piger. Men det jeg gjorde, var at fortælle min mor, at jeg godt kunne bruge et trusse indlæg, og så fik jeg et. Hun spurgte selvfølgelig hvad jeg skulle bruge det til, og så sagde jeg bare “pige ting” så slap jeg for den 😌. Men der er mange metoder, og jeg vil nok forslå du fortælle det til din mor (eller far) og siger det.

Ved venlig hilsen Gabi

  • Anonym, Pige, 14 år

Hey! Hvis du ikke føler dig klar til at spørge din mor, skal du ikke. Det er helt op til dig hvor privat du vil have det. Har selv kun været nede at købe bind osv 3 gange da jeg også synes det er akavet, men det er dejligt at få overstået. Synes du skal få det overstået, og så bare købe vildt mange foran kan aldrig få for mange. Har en af gangene prøvet hvor der var nogen piger bag i køen der grinte af mig for at købe bind, men var faktisk ligeglad for de er jo bare mega barnlige at være sådan. Men det var også fordi jeg var i et stort shoppingcenter, hvis du vælger en mindre butik sker der ingenting❤️

  • Ah, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat