Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Overspisning

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hejsa:)
Jeg står lidt i samme situation.

Følelsen af at man fuldstændig mister kontrol og at ens hjerne og mave fortæller en 2 forskellige ting + samvittigheden der også sidder og irriterer. Jeg tror dog desværre at det er tegn på spiseforstyrrelse og kontroltab. Derfor vil jeg råde dig til at snakke med nogle andre om det (hvis du tør, jeg ved godt det er svært.) Jeg tror bestemt heler ikke at dette er et tidspunkt hvor du skal have fokus på vægttab, men mere dine tanker ang. spisningen🌽

  • Same, Pige, 14 år

Hej.
Jeg er også i denne situation og prøver også at komme væk fra den dårlige vane. Mit råd ville være at installere en app som du kan bruge til at skrive ind hvor meget du spiser. Jeg anbefaler appen Lifesum, på Lifesum skal du bare indtaste din alder, vægt, højde og om det er vægttab du ønsker. Så udregner den hvor mange kalorier du højest må indtage om dagen før du kan tabe dig(selvfølgelig er der også nogen der er meget aktiv så hvis du er det kan du altid gå en lille smule over men jeg anbefaleder at blive under selvom du er meget aktiv) der er også en masse andet der inde blandt andet kan du scanne stregkoden på en madvare og så står der hvor mange kalorier der er i varen.

Det er en super smart app som hjalp mig med at få lidt motivation, hvis du vil have mere motivation kan du se videoer af folk der har tabt sig. Det hjælper også nogle gange.

Håber alt går vel 🙂

  • Tilde, Pige, 14 år

Hejsa
Kan se at der er flere der skriver du skal tælle dine kalorier.
Hvis jeg var dig ville jeg IKKE gøre det. Har selv gjordt det og det gjorde at jeg næsten ikke kunne tænke på andet end at planlægge din mad hele tiden.
Hvor meget må jeg spise?
Hvornår må jeg spise?

Spiste jeg lidt over det jeg måtte følte jeg mig så dum, og havde det dårligt med mig selv!
Det er ikke kun kalorierne der tæller. Det er ligeså vigtigt at du er mæt, aktiv og spiser sundt overordnet.
Det vigtigeste er at du kan mærke at du bliver sundere og for det bedre med dig selv, og at du kan se fremskridt på din krop.

Dermed er det en god læring at kigge på hvor mange kalorier der er i mad.
Det lærer man utrolig meget af
Mange ting som jeg troede var sunde er gået op for mig er fulde med mange kalorier, og dem har jeg skruet ned for, og omvendt.
Jeg ved ca. hvor meget jeg spiser på en dag fordi jeg kigger på kalorietallene.

Men tæller jeg mine kalorier? NEJ!

Du vælger selvfølgelig helt selv😍

Hilsen pigen der også skrev den meget lange besked:)

  • S, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat