Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Onani

Hej

Jeg er en dreng på 13.

Her på det sidste

har jeg onaneret for meget

og ved ikke hvordan jeg skal få det stoppet.

Tips?

Dreng, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej!
Et godt tip er at sætte grænser. Fx hvis du onanerer dagligt, så sig at du ikke onanere om fx torsdagen, og sætte din grænse op. Det virker sjældent at bare stop direkte, man skal sætte grænser og tage skridt af gangen.

Vh en person.

  • En person, 15 år

bare bliv ved

  • hamdulla, shrek, 23 år

Onani er fantastisk, men også lidt en dræber. Grunden til at onani er så afhængighed/vanedannende, er fordi man udløser en masse dopamin i vores hjerner under orgasme. Det er ikke slemt for os på nogen måder at onanere, men syntes stadig man skal passe på. For et eksempel, så er der mange undersøgelser der peger mod at porno kan give problemer med at få den op og stå når man har sex, fordi at man simpelthen har sat for høje standarder til kvinders kroppe. Men medmindere du gokker den af 25 gange i timen, tror jeg ikke som sådan du har noget at være bange for, og det er noget alle teenage drenge har gået og tænkt på før, også mig.

  • Marius, Dreng, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat