Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min forældre synes ikke det jeg selv vælger er gode ider

Når jeg tager noget tøj på

som jeg synes er tilpas på mig,

siger min mor at jeg skal tage noget andet på

og det min mor godt kan lide

føler jeg mig ikke tilpas i,

føler mere og mere at min krop måske er forkert 😥

og den følse er ubehagelige at gå rundt med 🥺

Hvad skal jeg dog gøre?

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Tak. men tænker os på kan det være fordi hun tænker på hvad fx andre tænker på vis de så mig gå i det jeg synes er perfekt er nemlig ogs tit bange for hvad andre folk fx familie eller venner siger 😪😔

  • Føler mig ikke perfekt, Pige, 12 år

Hejsa
Jeg er ked af, at du føler sådan. Du skal vide, at du er perfekt, som du er, og at du ikke behøver at bekymre dig om, hvad andre tænker. Det vigtigste er, hvad DU tænker. Det kan være, at det vil hjælpe at snakke lidt med din mor om det og fortælle hende om, hvordan du har det. Måske har din mor bare ikke vænnet sig til, at du nu er en stor pige, der godt selv kan vælge sit tøj og finde sin egen stil. For det er det, det handler om: at finde sin egen stil, være stolt af den og være ubekymret af andre folks meninger. For andres folks meninger er ligegyldige. Det vigtigste er hvad DU synes.
Håber at mit svar er til hjælp, og du skal bare lige vide at du er perfekt akkurat som du er og det er ikke nogen der skal ændre på.
Kh. L

  • L, Pige, 14 år

hej søde
Det er den værste følelse at gå rundt at tænke man ikke er perfekt men som hende der skrev før mig skriver så er alle 100% perfekte på deres helt egen måde og det jeg meget enig i.

Jeg har også en mor der ville bestemme hvad jeg gik i og hvad jeg ikke gik i, men jo mere jeg gjorde hendes mening om det lige gyldigt des mere fik jeg lov til at gå i hvad jeg ville gå i.
Men tiden hjalp også da hun var ved at indse jeg blev større og ældre. Mange mødre kan ikke følge med og tror stadig vi deres små rollinger som vi var da vi løb rundt i haven da vi var 5 år.
Men tiden går hurtigt og vi vokser og vi får vores egne holdninger og det skal hun nok se ellers tag en stille og rolig snak med hende, så hun bliver mindet om det.
fx. så gik jeg en del igennem dette år som udviklede mig rigtig hurtigt mentalt og folk har slet ikke kunne følge med min udvikling. Alle udvikler sig i et vist tempo og uanset hvor hurtigt eller langsomt det går så specielt ens mor kan ikke følge med rigtig ofte, ikke altid med rigtig ofte

Jeg håber virkelig mit svar kunne hjælpe, jeg håber alt det bedste for dig:)

Bedste hilsner mig

  • Pige, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat