Brev

Min fkn vægt…

Hej
Jeg er 14 år og jeg tænker rigtig meget på min vægt. Jeg vejer normalt 69 kg hvis jeg skal være helt ærlig, men jeg vil rigtig gerne ned under 65. Jeg er 180cm høj.

Jeg har altid og jeg mener altid, lyst til et eller andet. Jeg spiser ikke morgenmad men spiser så istedet rigtig mange snacks. Så spiser jeg så aftensmad og spiser så derefter også snacks. Jeg er idag kommet op på 70,2 kg. Morgenen før det vejede jeg kun 68,5 og jeg var rigtig glad.

Men når man så finder ud af at man har taget næsten 2 kilo på, på en dag, bliver de næste mange mange dage ødelagt over det. Og jeg er fucking træt af det.

Er der noget jeg kan gøre? Eller kender i følelsen?? Og synes i jeg vejer meget?

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hej 14 pige.

Det med du synes du vejer for meget passer ikke. Du vejer det du skal da du er 180cm høj, men morgenmaden er et vigtigt måltid, så ikke spis så mange snacks og istedet spise morgenmaden. Et lille tip hvis du føler dig sulten så du har løst til en snack, drik en kop vand, vendt 5 minutter, hvis du ikke er sulten er det bare fordi du kedet dig hvis du er, så måske spis noget frugt.

– hilsen en som ville hjælpe

  • En som vil være hjælpsom, Pige, 14 år

Hej! Altså først vil jeg sige at jeg ikke synes du vejer for meget især med din højde. Prøv selv at tag en BMI test, du er ikke engang tæt på at være overvægtig☺️! Men hvis du alligevel vil tabe dig en smule, synes jeg du måske kunne begynde at træne derhjemme, bare nogle minutter om dagen. Og du kunne måske undersøge hvor mange kalorier der er i de snacks du spiser og så skære lidt ned på dem med flest kalorier og spise flere af dem med færre kalorier som fx frugt. Men synes virkelig ikke du skal stresse for meget over det, er sikker på du er smuk uanset din vægt!

  • Mig, Pige, 14 år

Hej
Det er umuligt at tage 2 kg på efter en nat. Maden ligger stadig i din mave og gør dig tungere, så prøv at veje dig selv efter du lige har været på toilettet og ‘tømt dig selv’ xD. Men det er usundt at springe morgenmad over, og prøv at holde dig væk fra snacks. Virkelig svært, i hvert fald i starten, men nødvendigt for nogen kan man jo sige. Hver gang du er ved at spise noget usundt så tænkt på hvordan du vil have det efter når du havde spist det vs. hvis du ikke spiste det. Dog tror jeg ikke at din vægt fejler noget.

  • Anonym, Dreng, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat