Brev

Mens

Hejsa:)

 

Jeg er har fået menstruation og det ikke min første gang

men i skolen har vi svømning om tirsdagen,

og sidste gang vi havde det sagde jeg at jeg havde glemt min svømmetøj,

 

men jeg hved bare ikke hvad jeg skal sige nu

 

jeg kan jo ikke altid sige jeg har glemt det☹️

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Heey. Mens er helt normal, så hvis du kan, kan du bare sige til din lære at du ikke kan være med pga du har mens. Men det kan godt være svært, især hvis det er en mand, så du kan evt få din mor/far til at skrive til din lære, over intra eller på en sedel som du kan give til din lære. Du kan evt også bruge tampon, jeg var nervøs i starten med at skulle bruge det, men det er ikke så slemt, bare du self husker at tag den ud efter svømning og så måske tag bind i istedet og tamponer findes i mange forskellige str, så det er bare hvad for en str du bedst kan lide 🙂 Håber du finder ud af det <3

  • Heeey ;), 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat