Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

krop

Jeg er en 11 snart 12 årig pige.

Og jeg ikke særlig glad for min krop.

Det jeg ikke kan lide er at jeg er kommet i puberteten, og er begyndt at få bryster,

og det kan jeg ikke så godt lide.

Der er Så meget tøj jeg gerne vil gå i,

men jeg kan ikke lide at man kan se at jeg er begyndt at få bryster.

derfor går jeg i lyst tøj, og det er jeg træt af.

hver gang jeg prøvet at tage en chance ender jeg altid i det samme løse tøj.

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Tag et skridt af gangen fx start med at gå i stramt tøj foran din familie og så arbejde så du også kan gå i det i skolen.

  • S, Pige, 12 år

hejj, forstår dig serøst godt! men på et tidspunkt bliver du glad for det kunne huske at jeg hadet at få nyt tøj fordi at man kunne altid se at jeg var begyndt at få bryster jeg begyndte det i en lidt tidlige alder så det var lidt hårdt at skulle acceptere det… du bliver nødt til at skulle være glad for din krop selv om det er svært og den har ændret sig men det er stadig den sammen krop…mange af pigene nu fra min klasse vær fald vil så gerne have støre bryster og alt sådan noget det er ikke alle der kommer til at tænke på det men nogen gør og det er helere ikke forkert, det viaer bare at de er stolte over deres krop og er stolte over at have bryster man skal ikke være flov eller skamme sig over det…det er fedt at du er begyndt at få bryster eller hård nogen steder, nogen får det jo sent og det er ikke alle der synes det er fedt…men se at du er ved at blive en kvinde du er ved at få en kvinde krop(:

  • Jeg vil gerne hjælpe alle, Pige, 14 år

Det lyder som verdens dummeste råd, men du skal altså bare ha tålmodighed. På et tidspunkt bliver du glad for dine bryster. De gør dig til en kvinde og der kommer følelse i dem og de bliver supervigtige for sin sexualitet. Tror det hjælper når de andre piger i klassen også får bryster, det gjorde det i alt fald for mig. Så er man allesammen i samme båd og kan gå og skæve til de andre, hvor langt de er. Hvis du er klar til det synes jeg altså bare du skal tage strammere og strammere tøj på efterhånden hvis det er det du helst vil.

  • Britt, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat