Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kønsdele og kønshår

Jeg er bange! Jeg vil ikke have folk ser mine kønsdele for jeg er mange for hvad de synes.

Mine kønslæber de hænger sådan ret meget og det ser egentlig bare virkelig grimt ud.

Jeg er bange for at skulle have sex med andre fordi jeg er bange for hvad de vil tænke.

Udover det har jeg også meget kønsbehåring, både for at skjule min kønsdel men også fordi at når jeg barberer “der nede” så synes jeg det klør vildt meget og river på en måde.

Jeg ville derfor spørge hvad andre sådan gør? Og om nogle har nogle tips til hvad jeg skal gøre?

Tak på forhånd 🙂

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

Det er forskelligt hvad folk syntes om kønsbehåring, nogen er til det og andre ikke. Der er intet forkert ved at være behåret eller glat. Du nævner at du er bange for hvad folk vil syntes om din kønsdel, en god ting er at snakke med personen inden, du kan spørge hvad personen er til. Men hvis det er fordi personen er til glat og du er behåret, syntes jeg ikke du skal barbere dig hvis du ikke har lyst, du skal gøre det som du har lyst til og som du føler dig tryg ved.

<3

  • Luna 💜, Pige, 15 år

jeg har også været meget usikker på om kønsdel. men alle kønsdele er forskellige så der er ikke noget der er rigtigt eller forkert

  • Anonym, Pige, 16 år

Hej, pige på 15.

– Der er ikke noget galt med din krop. Blandt de piger, du ser i porno, har mange af dem fået foretaget operationer på deres kønslæber for at få deres vagina til at se så “pæn” og “ren” ud som muligt. Det er IKKE sådan kvinder ser ud naturligt (ihvertfald ikke mange).

Hvad angår kønsbehåring, så er det helt op til dig selv. Hvis du har en kæreste, og han foretrækker at du er glat, så må du finde ud af med dig selv om det er noget du har lyst til at gøre for ham.

  • Anonym, Dreng, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat