Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg ligner ikke de andre

Hej jeg er en pige på 12 år.

Jeg er ikke rigtig gået i puberteten.

jeg vil super gerne se ud som de andre.

fx er jeg jo ret flad fortil og det er jeg rigtig ked af.

de andre piger i klassen er jo vokset hurtig,

de har jo også allerede mens og er støre fortil end jeg er.

er der nogle der kan hjælpe hvad kan jeg gøre.

Hilsen pige 12 år😞

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Nyd det mens du kan er det eneste jeg ville sige fordi efter puberteten bliver det hele meget svære og værre (synes jeg). Jeg hader fx. hvordan jeg ser ud begrund af bumser. Og mens er også virkelig irriterende. Undskyld hvis det ikke hjalp.

  • ..., Pige, 12 år

Hey. Jeg har der på samme måde. Jeg er den ældste pige i min klasse og den der er gået mindst i puberteten🙄Jeg har også været mega træt af det men der er jo ikke så meget at gøre. Det kommer når det kommer. Jeg ved godt at det lyder mega nederen og voksen agtigt men der er ikke rigtigt så meget at gøre. Jeg lover at det nok skal komme på et tidspunkt. Plus nogle piger går først i puberteten når de er 15 år. Det er meget forskelligt fra person til person. Jeg er personligt faktisk meget glad for ikke at være den første i min klasse til at gå i puberteten. Jeg er glad for ikke skal håndtere med alle de svære ting der også kan ske når man ramme puberteten endnu. Jeg vil vædde med at de andre piger fra din klasse også at usikre på deres kroppe og du ikke er den eneste. Jeg er ked af at det blev at lidt langt brev men håber du kan få noget ud af det. Husk på du ikke er alene. Kh Mig✨

  • E, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat