Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

God røv

Kære børnetelefon

Jeg har et problem

som jeg håber i kan hjælpe mig med,

jeg har nemlig fået fortalt af mine venner

at de har overhørt nogle piger fra 8. og 6. bagtale mig.

De fortalte at de sagde

jeg havde en god røv.

Jeg ved ikke hvordan jeg skal tage det

men mest af alt syntes jeg det er ubehageligt

Jeg håber i kan hjælpe

Kh pige på 11 år

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

kære du

Jeg synes helt klart ikke at det er okay at de andre piger bagtaler dig, og jeg kan sagtens forstå at du synes det er ubehageligt. Har du nogle andre gode venner du kan snakke om det med, eller en lærer du er tryg ved? For jeg er sikker på at din lærer vil kunne snakke med pigerne, så de forstår at det ikke er i orden at bagtale dig eller andre. Mvh mig <3

  • S, Pige, 16 år

Jeg synes jo ikke umiddelbart at det er at bagtale dig. Du skal huske på at det jo var positivt det de sagde og at de uden tvivl har ment det. Alle piger vil jo gerne ha en god røv som andre kigger efter og det er åbenbart tilfældet med dig. Så jeg synes du bare skal tage det helt positivt og tænke det er fedt at de store piger tænker du har en god røv. Det må man godt være stolt af! Jeg ville godt nok blive glad hvis nogen gad sige det om mig.

  • Katharina, Pige, 14 år

Altså, jeg synes det bedste nok ville være at ignorer dem. Det er dog ikke så let som det lyder, kan jeg forstå. Måske snak med en lærer hvis du ville? Men når man tænker på det, kan det også bare være et kompliment eller hint af jalousi. Men, selvfølgelig, hvis det gøre dig ubehageligt så synes jeg du kan prøve at gøre noget ved det, måske blive væk fra dem hvis du kan?

  • Anonym, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat