Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bryster

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej, jeg er selv en pige på 11 år og begyndte at gå med bh da jeg var 10

Og der er ikk noget akavet ved at gå i stramt tøj, altså de ved jo godt at kroppe forandre sig osv.

Håber du kunne bruge mit svar❤️

  • Pige, 11 år, Pige, 11 år

Det tager altid noget tid at vænne sig til sine bryster. Jeg syntes også det var mærkeligt i starten. Jeg var 12 da de begyndte at spire frem og jeg begyndte også at gå i løst tøj for det var jo bare PINLIGT. Men da de andre piger begyndte at få bryster så jeg anderledes på mine. Nu kunne jeg godt mærke at ja, de var jo en del af mig. I dag går jeg i stramme bluser og nogen gange push-up bh og jeg er glad for mine bryster og vil gerne at andre skal se dem. De er en vigtig del af mig og min seksualitet. Så jeg synes også at så snart du føler for det, fx ved at kigge på de andre piger der har bryster, skal begynde at gå med stramt tøj hele tiden. Vær stolt af dem!

  • Mirjam, Pige, 15 år

Jeg ved PRÆCIS hvad du mener! Har selv haft samme problemer. Hver gang jeg har haft en stram trøje på har jeg altid prøvet at holde armene foran. Men efter den periode har jeg lært man bar ska være ligeglad, selvom ens far er der. Bar tænk på du har en kæmpe t shirt på, tro mig! Det er dine tanker der styre det lige nu, men man ska bar tage det på man vil ha på!

  • Anonym, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat