Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Body shaming?!?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg havde det selv ofte også svært med fællesbad efter idræt og svømning. Jeg følte mig meget usikker omkring min krop, og jeg blev ved med at gå op i, hvad de andre tænker.
Bare fordi nogle siger, at din krop ikke er rigtig, så betyder det ikke, at de har ret. desuden siger det meget mere om dem, end det gøe om dig. Du er perfekt, som du er. Det er nemt at sige, men det kan ogs være svært at forstå og lære.
Det at lære at elske sin krop, tager tid, tåre og tålmodighed. Det er lang rejse, og nogle mennesker har nemmere ved den end andre, men det er lige meget. Du skal tage tingene i dit tempo, og uanset hvor svært, det kan være, er du nød til at sige til dig selv, at du er perfekt, som du er, og deres mening om din krop, ikke betyder noget som helst.

  • hat#, Dreng, 16 år

Det er jeg ked af at høre. Det er virkelig ikke okay at sige til en at hun er tyk og så jeg en sige til anden det ville jeg reagere.

Jeg synes du skal sige det til din lære at de snakker så grimt om dig for det er f*ndme ikke okay. Om så de siger du er tyk, tynd klam eller andet er det respektløst. Og når de bluser ældre vil de fortryde det.

Det med at elske sin krop kan være svært for alle og tror at vi alle ser op til andres kroppe og siger til os selv vi er grimme. Så det er nok bare noget der bliver bedre over tiden. For det er ikke noget der er et simpelt råd til at løse.

  • Anonym, Dreng, 16 år

Hej søde
Ej det er su ikke de andre skal bare holde deres mind jeg synes du skal være glad for din krop og at du måske skal sige til dine lære at der er nogle som kalder dig tyk du er slet ikke ryk jeg Tor hvis jeg kendte dig vil du være en søde og skøn pige jeg er den tykke her du skal ikke føle dig tyk

  • #smile please, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat