Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

BH

Hej jeg er en pige på 11 år

og jeg og jeg har fået bryster

og min mor siger

at jeg skal snat gå med BH

men det er ledt pinligt

Vis mine venner opdager det

PLISSS HJÆLP 🌡🩸

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Hejsa
Det er helt naturligt, det du oplever. Da jeg var på din alder, var jeg også ked af, at mine bryster pludselig voksede. Hvis dine venner er jævnaldrende, kan det være pigerne står i samme situation som dig? Der er intet skamfuldt over at få bryster, og slet ikke noget skamfuldt over at gå med BH. Det er slet ikke sikkert, du har behov for en BH før om et par år, men det kan du jo altid spørge enten din mor eller skolesygeplejersken om. Det kan være skræmmende at være den første i sin vennegruppe, der går i puberteten, men de andre står snart i samme situation som dig – og hvem ved, måske kommer de til dig, når de kommer i puberteten, fordi du ved hvordan det er 🙂

  • T, Pige, 21 år

Hej jeg er også kun 11 og ingen i min klasse har bh jeg er den enste men nu går jeg med bh vær dag synes det er meget bedere end toppe og dag mine vinder opdagede det sage 3 ej hvor er det sejt og resten var bare dum at høre på så jeg sage det her er min krop jeg kan lide at gå i det og i dag er det 2 mere der går med det så husk det er din krop du bestemmer og går Vad DU VIL ❤️❤️❤️

  • Pigen der vil gøre alt for at hjælpe, Pige, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat