Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Barbere sig?

Hej, jeg er en pige på 14 år,

jeg er begyndt at barbere mine ben, dog ikke mine armhuller.

Min mor ved det ikke, og jeg bruger også hendes skraber.

Jeg er i tvivl om, hvad jeg skal gøre,

jeg vil nemlig gerne barbere mine armhuller, men ved ikke om det er normalt?

Så vil jeg gerne have min egen skraber,

men for at være ærlig, ved jeg ikke hvordan min mor vil reagere,

hvis jeg siger jeg gerne vil begynde at barbere mig?

Jeg kunne godt tænke mig at hører,

hvordan andre piger har sagt det til deres forældre?

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 14

Jeg er sikker på din mor nok skal tage det fint, hvis du spørger. Bare tænk på at hun jo nok selv har spurgt sin mor om det samme, og har været igennem alt sådan noget da hun var på din alder. Bare vær cool omkring det og så klare du det
Håber lidt det hjælper, held og lykke

  • Anonym, Pige, 13 år

Hej pige på 14 år
Du bestemmer helt selv, hvornår du skal barbere dig. Der er ingen steder der er “forkerte” at barbere sig. Du skal huske at du aldrig nogensinde skal barbere dig, hvis du ikk har lyst til det. Men det det lyder som om at du gerne ville, men lad din mor beholde hendes skraber for sig selv, for det er ikke så lækkert at dele skraber pga bakterier osv. Selvom at du synes det er svært, så skal bare spørge “hey mor, jeg er begyndt og få hår nogle steder, som jeg er lidt ked af. Kan vi få købt en skraber til mig?” Du skal huske din mor har selv været ung og er sikker på at hun nok ville give dig en. Hvis du bare siger det som det er, så bliver det ikk akavet. Det bliver kun akavet, hvis du gør det til noget akavet, og det er jo helt naturligt. Håber du fik svar knus mig!🤍

  • Anne, Pige, 15 år

Da jeg begyndte at babere mig sagde jeg det heller ikke til min mor, da jeg havde og stadig har den mening at det er min krop, og at der ikke er nogen der skal bestemme hvornår jeg er klar til noget. Det er selvfølgelig forskellig ud fra hvilken familie man kommer fra og hvor åbne man er omkring sådan noget, men hvis du føler at du er forpligtet til at fortælle det, så bare tag det stille og roligt. Din mors reaktion på at du bliver ældre ændre ikke på dig eller om det du gør er rigtigt for dig, og hvis hun lytter til dig er jeg næsten sikker på at hun vil forstå det.

  • Anonym, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat